Site icon Dijital Tekerlek

Tesla bitcoin yatırımından ne kadar kazandı?

Tesla bitcoin yatırımından ne kadar kazandı? 2

Tesla, hepimiz bildiği gibi son zamanlarda bitcoin yatırımları ile gündemde. Markanın bitcoin sayesinde ettiği kar miktarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Tesla geçtiğimiz günlerde aldığı karar ile birlikte; kripto paralara ve altın tarafında yatırım politikalarında değişime gittiğini belirtmişti.

Geçtiğimiz hafta çok konuşulan 1.5 milyar dolarlık yatırıma Tesla tarafından yapılan açıklamada şu cümleler yer almakta; “ Ocak 2021’de, yeterli işletme likiditesini sürdürmek için gerekli olmayan nakit getirilerimizi daha da çeşitlendirmek ve maksimize etmek için bize daha fazla esneklik sağlamak üzere yatırım politikamızı güncelledik. Yönetim Kurulumuzun Denetim Komitesi tarafından usulüne uygun olarak onaylanan politikanın bir parçası olarak, bu paranın bir kısmını dijital varlıklar, külçe altın, altın borsası işlem gören fonlar ve belirtilen diğer varlıklar dahil olmak üzere belirli alternatif rezerv varlıklarına yatırabiliriz. gelecekte. Daha sonra, bu politika kapsamında bitcoin’e toplamda 1.50 milyar dolar yatırım yaptık ve zaman zaman veya uzun vadede dijital varlıkları edinebilir ve tutabiliriz. 

Tesla, edindiği bitcoin sayısını ve ortalama satın alma fiyatını net olarak belirtmemekte. Fakat bitcoin tarafının fiyatı Ocak ayında ortalama 35.000 dolar civarındaydı. Buna göre Tesla markasının şuan da yaklaşık olarak 43.000 bitcoin’e sahip olması gerektiği tahmin edilmekte.

Tesla bitcoin sayesinde kar etti mi ?

Bitcoin fiyatı Tesla tarafından alınmasından bu yana %45 oranında arttı. Ayrıca belirtmek gerekir ki; bu artışın yalnızca %15 gibi oranı Tesla tarafından yapılan açıklamadan sonra gerçekleşti.

Gününüzde bir bitcoin’in değeri yaklaşık 52.000 $ seviyesinde işlem görmekte.

Bununla birlikte Tesla tarafından 1.5 milyar dolar olarak yapılan yatırım; şuan yaklaşık 2.2 milyar dolar düzeyinde. Yani Tesla tarafı için yaklaşık 600 milyon dolar üzerinde bir kar miktarı görünmekte.

Sonuç olarak Tesla tarafından yatırım marka için oldukça başarılı gibi görünmekte.

“Tesla, Hindistan ‘da araba üretecek!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version