Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Berlin üretime önümüzdeki ay başlayabilir

Tesla Berlin üretime önümüzdeki ay başlayabilir 2

Tesla CEO’su Elon Musk, Tesla Berlin fabrikasında üretilen otomobillerin ilk teslimatları bu yıl bitmeden gerçekleşebilir. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Tesla tarafından kurulan tesis 2019 yılının sonlarında duyurulmuştu. Bununla birlikte raporlarda 5 milyar Euro yatırım planının parçası olan tesisin inşaatı neredeyse tamamlandı. Fakat halen Alman makamları tarafından onaylanması gereken detaylar mevcut. Bu onayların beklenildiği tarihler arasında alınması halinde; tesis yılda 50GWh değerinde pil hücresi üretme yeteneğine sahip olacak. Ayrıca Elon Musk bu kapasiteye 2022 yılının sonlarına doğru ulaşılabileceğine inandığını da özellikle belirtti.

Musk yeni üretim tesisi ile ilgili şu cümleleri kullandı;

“Ama üretime başlamak işin kolay kısmı; Zor kısım, hacimli üretime ulaşmak,” 

“Yeterli sayıda insanı işe alamayacağımız konusunda biraz endişeliyim, bu yüzden buraya Avrupa’nın her yerinden gelmek için gerçekten büyük yeteneklere ihtiyacımız var. ”

Musk’a göre yeni tesis 12.000 kişi veya daha fazla kişiye istihdam sağlayabilecek. Ayrıca bu tesisin istenilen seviyeye gelmesinin ardından Model Y crossover modelinin üretimi de Almanya içerisinde gerçekleştirilecek.

Son olarak Tesla Berlin üretim tesisi, bazı Alman makamlarından onay bekliyor. Bu onayların ardından markanın hedeflerine ulaşmak için çalışmaları başlayacak. Ayrıca bu tarz bir üretim tesisinin Avrupa’da oldukça geç açıldığını düşünen bir çok EV pil üreticisi, İngiltere’de tesis kurmak için oldukça ilgililer.

“2022 Ford Tourneo Connect resmi olarak tanıtıldı!”

Exit mobile version