Site icon Dijital Tekerlek

Tesla artık Bitcoin ile ödemeleri resmen kabul ediyor

Tesla artık Bitcoin ile ödemeleri resmen kabul ediyor 3

Kripto para yatırımları ile adını sıkça duyduğumuz Tesla son açıklaması ile resmen Bitcoin ile ödemeleri Kabul edeceğini duyurmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2017 yılından itibaren yüksek bir hızla yükselen kripto para erken yatırımcılarına cömert bir şekilde oldukça güzel paralar kazandırmakta. Bununla birlikte Tesla tarafı artan kripto para kullanımı sebebiyle; ödemeleri Bitcoin ile alabileceğini duyurmakta. Halihazırda bazı bayiler neredeyse ödemeleri anında kripto para ile temin etmekte.

Geçtiğimiz aylarda Tesla tarafından yapılan açıklamaya göre; ödeme yöntemini ilerleyen zamanda Tesla adına ekleneceği marka tarafından belirtilmekte idi.

CEO Elon Musk; Twitter’da ABD müşterilerinin yeni Model S ve serinin geri kalanına kripto para ile ulaşabileceklerini duyurdu. Marka tarafından konu ile ilgili gelen bir diğer açıklama ise şu şekilde; “yalnızca dahili ve açık kaynaklı yazılımlar kullandığını ve Bitcoin düğümlerini doğrudan çalıştırdığını. Tesla’ya ödenen kripto paraların, fiyat para birimine dönüştürülmek yerine kripto para olarak saklanacak”

Musk, ayrıca ABD dışında yer alan müşterilerinin de; bu yılın ilerleyen günlerinde kripto para ile ödeme seçeneğine sahip olacaklarını sözlerine eklemekte.

Markanın Bitcoin ile alınan modellerin gelirlerini bozdurmayacak olması Bitcoin’i gelir olarak görmediği anlamına gelmekte. Çünkü araçlar üretilirken giderler dolar cinsinden.

Tesla tarafında Bitcoin ile ödeme süreci şuan ne durumda ?

Bu yılın başlarında Tesla, muhtemelen bugünkü duyuruya hazırlık olarak 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin almıştı. Ayrıca şuan da Tesla’nın resmi internet sitesi Bitcoin ödemelerini yönetmek için güncellenmekte. Bununla birlikte destek sayfasında konu ile ilgili soru ve cevaplar listelenmekte. Örneğin alıcının son ödeme için ödenmesi gereken tam tutarı göndermemesi halinde teslimatta gecikmeler yaşanabilir.

Son olarak Tesla bir çok yeni şansı bu şekilde değerlendirdi. Bununla birlikte bu büyük riskler markaya büyük paralar kazandırdı. Diğer otomobil üreticileri konu ile ilgili ne yapacak bilinmez. Fakat Tesla bu konuda oldukça emin bir şekilde yoluna devam etmekte.

“Porsche Taycan tarafında yeni yazılım güncellemesi geldi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version