Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Araçlarında Hız Problemi!

Tesla Araçlarında Hız Problemi! 1

Tesla Model X

Elektrikli araç modelleriyle gündeme gelen Tesla araçlarında kendi kendine hızlanma problemi nedeniyle 110 defa trafik kazası yaşandı. Tesla Araçlarında Hız Problemi! Bu hız probleminden ötürü pek çok kazalar olmuş ve insanların hayati tehlike yaşamasına neden olmuştur.

Tesla araçlarında bulunan otonom özellikler nedeniyle birçok kez soruşturma geçiren Tesla’nın başı bir kez daha derde giriyor. Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi kendi kendine hızlanma probleminden ötürü Tesla’ya dava açtı. Karayolu Güvenliği birimi de Tesla araçlarını inceleme altına aldı.

Yapılan bir araştırmaya göre 123 farklı araç genelinde beklenmedik hızlanma şikayeti üzerine inceleme yapıldı. Raporlanan sorunun 110 kaza ve 52 yaralanmaya neden olduğu açıklandı. Bu kaza ve yaralanmalardan ötürü Tesla’ya firma tarafından dava açıldı.

Tesla Araçlarında Hız Problemi!

Tesla tarafından tüm bu yapılan iddialara yanıt gelmezken, yapılan şikayetlerin bir çoğunun Tesla marka araçların park edilirken aniden hızlandığı yönünde. Geriye kalan şikayetler de sürücü destek sistemi aktifken, araçların uyarısız bir şekilde hızlandığı ve trafik kazalarına yol açtığını göstermektedir.

NHTSA tarafından başlatılan bu inceleme, Tesla için ilk değil. Elektrikli otomobil üreticisi, 2018’in Kasım ayında Model S ve X araçlarının uyarı vermeden hızlanması nedeniyle mahkemeye çıkmıştı. Geçtiğimiz yıl görülen bir başka duruşmadaysa batarya yönetim sistemlerine bağlı bir sorun nedeniyle yangın şikayetleri alan bazı Model S ve X araçlar incelenmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tesla Semi Elektrikli Kamyonunun Üretim Tarihi Açıklandı!

Exit mobile version