Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Araçlarına İnternet Kotası Koydu 😐

Tesla Araçlarına İnternet Kotası Koydu 😐 4

Otomobil sektörünün en önde gelen firmalarından biri olan Tesla, yeni gelen güncelleme doğrultusunda artık araçlarına internet kotası getirdi. Tesla’nın internete sahip olan otomobilleri artık yeni gelen kota sınırlaması ile birlikte belirlenen kotayı geçemeyecek. Bu nedenle Tesla otomobil kullanıcılarının aklında bir çok soru işareti oluştu.🤔⁉️

Tesla, geçen yıl itibariyle otomobillerine internet desteği sağlamıştı. Ancak araçlarda ne kadar veri harcandığını tespit edecek bir sayaç yoktu. Bundan ötürü son gele güncelleme ile birlikte araçlarda internet kota sınırını getirerek bunun önüne geçmeyi amaçladılar. Veri sayaçlarının da araçlara eklenmesi ile birlikte artık eski düzene göre çok daha verimli bir internet harcanması gerçekleştirmek amaçlalandı.

Tesla Model 3

Bu kota güncellenmesi ile kullanıcılar çeşitli soruları sormaya başladı. Çoğu kesime göre Tesla’nın otomobil kullanıcılarını engellediği düşünülüyor. 50 GB sınır getirildiği de ağızdan ağıza yayılmış durumda. Ancak Tesla henüz bu konuyla alakalı herhangi bir açıklama yapmadı.

50 GB sınırı geçen otomobil sürücülerinin nelerle karşılaşacağı belirsizliğini koruyor. Ancak internet kotası aşımında ekstra ücret ödenmesi söz konusu olabilir.

Dijital Tekerlek | Twitter

Çoğu firma yetkilisi bu durumun nedeni olarak sürücülerin yolculuk esnasında sürekli internetle uğraşmaları, youtube ve sosyal medya kanallarından videolar izlemelerinin yolculuk esnasında çeşitli kazalara sebebiyet vereceğini tahmin ediyor. Bunun önüne geçmek için ise böyle bir yaptırım uygulandığını öne sürerek bu kararı desteklediklerini açıklıyor.

Görsel Kaynak

Exit mobile version