Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Arabalarını Hackleyebilene Ödül Verecek

Tesla Arabalarını Hackleyebilene Ödül Verecek 3

Elektrikli arabaların Dünya üzerinde yayılmasında en önemli etkileri yaratan Tesla, kendi araçlarının güvenlik sistemiyle alakalı bir iddaa ortaya attı. Tesla tarafından yapılan açıklama da üretmiş oldukları araçların sistemlerinde olası bir açık yakalayan yazılımcılara ödül vereceklerini açıkladı. Bu açıklama ile birlikte Tesla için hem araçlarının ne kadar güvenli olduğunu göstermek hem de güvenliğini arttırmak için daha üst düzey bir çalışma yapabileceklerini belirtiyor.

Tesla’nın ürettiği araçların ortak noktası yüksek oranda internete bağlı araçlar üretererek hem teknoloji ile aşır neşir olmasını sağlamak hem de oluşabilecek anlık güncellemeleri araçlara göndermek. Bu durum aslında avantaj olduğu kadar dezavantaj olarak da açıklanabilir. Bunun sebebi olarak geçmiş zamanda birçok aracın dijital ortam üzerinden düz kontak yapılarak kaçırılması. Bu durumu da düşünen Tesla yetkilileri araçlarına sağladıkları üst düzey güvenlik sistemiyle birçok tehlikeyi de ortadan kaldırmış bulunmaktalar.

Tesla Daha Öncede Ödül Vermişti

Tesla, Kanada da yapılan Vancouver kentinde düzenlenen Pwn20wn 2019 etkiliğinde aracın sistemine sızmayı başaran iki güvenlik araştırmacısını Tesla Model 3 ile ödüllendirerek, araştırmacıları ödüllendirmişti. Hackerlar o etkinlikte aracın donanımlarını ihma etmiş ve ekran üzerinde bir mesaj gösterilmesini sağlamıştı.

Aynı etkinliğin 2020 senesinde de Tesla yeni bir hedef koyarak ödül dağıtmayı hedefliyor. Vancouver kentinde düzenlenen Pwn20wn etkinliğinde bu sefer Tesla araçların sistemine sızmayı başarabilen yazılımcılara Model 3 ve 500 bin dolar para ödülü verileceği açıklandı. Para ödülü iki farklı katmanda sağlanan yapımlara göre işlem sağlanacak. İnternet üzerinden sisteme erişebilecek hackerlar etkinlikten zengin olarak çıkabileceğini söyleyebiliriz.

Exit mobile version