Site icon Dijital Tekerlek

Tesla, Almanya’daki Şirketten Büyük Sipariş Aldı

Tesla, Almanya’daki Şirketten Büyük Sipariş Aldı 2

Taksi şirketleri, yapmış olduğu stratejiler ile hava kirliliğini azaltarak maliyetleri de düşürmenin peşinde. Yapmış oldukları maliyet azaltma taktiğinin getirisiyle Tesla araçlarına sipariş geçmeye başladılar. Almanya’nın önemli taksi şirketi, Tesla firmasına 50 araçlık bir siparişte bulundu. Elektrikli araç deyince akla gelen ilk araç olan Tesla, dünya üzerinde de marka olmaya devam etmektedir. 150 araçlık bir taksi filosu olan bir şirket yaptığı açıklamada Tesla otomobillerinden Model 3 sipariş ettiğini açıkladılar. Şirket bu araçlar ile birlikte 230.000 euro ödeme yapmış olacak. Sipariş edilen araçlardan farklı olarak 45.000 euro değerinde de 3 elektrikli araç sipariş edecek olan şirket bu araçlara da 45.000 euro sipariş edecek.

Taksi Filosu Olarak Tasarruf Hedefliyoruz

Taksiciler olarak yılda bir aracın bizlere maliyeti 6.000 euroya yakın olduğunu belirtilen şirketin CEO’su yeni sipariş ettiğimiz Tesla araçlar ile bu maliyetleri de ortadan kaldırarak araçların daha fazla avantaj elde edeceklerini açıkladılar. Taksi filoları olarak yapmış olduğumuz bu transferler ile yılda boşa harcadığımız paralardan kurtularak, yapmış olduğumuz işin tadını çıkaracaklarını belirtiler. 2023 yılına kadar tüm araçların elektrikli yakıta geçirmek isteyen Taksiciler, bu sayede daha fazla kar elde edeceklerini düşünüyorlar.

Almanya’da bu durumun yolcular tarafından da iyi karşılandığını aktaran CEO, sırf elektrikli araç kullanılıyor diye bir yolcunun taksiciye 15 Euro bahşiş bıraktığını açıkladı. Bu durumu daha da yaygınlaştırarak Almanya’da ki tüm taksileri elektrikli araç yapmayı amaçladıklarını açıkladı.

Exit mobile version