Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Akıllı Çağırma Tepki Çekiyor

Tesla Akıllı Çağırma Sistemi

Geçen birkaç haftada kullanıcıların yoğun tepkisini alan Tesla Akıllı Çağırma Sistemi, “sanki alkollü bir sürücü tarafından sürülüyor” gibi eleştirilere maruz kaldı. Tesla tepkilere rağmen Akıllı Çağırma özelliği hakkında açıklama yapmayarak daha da tepki çekmekte.

Bağımsız bir deneyim platformu olan Consumer Reports, bu eleştirileri dikkate alarak Tesla Model 3 ile beraber sistemi test etti. Amaç iddiaların ne derece haklı olduğu ve sistemin ne kadar güvenilir olduğu sorularını yanıtlamaktı. Yapılan test ile beraber haklı olduğu ve sonucun pek olumlu olmadığı ortaya çıktı.

Platformun Model 3 üzerinde test ettiği Akıllı Çağırma Sistemi birçok şaşırtıcı geri dönüş sağladı. Ekibin yorumu ise sistemin istikrarsız bir grafik sergileyerek çalıştığı ve şu an için pek bir avantaj yaratmadığı yönünde.

Consumer Report, problemin ana kaynağının sensörler olduğu düşünmekte. Bir otoparkta test edilen Tesla Model 3’ün Akıllı Çağırma özelliği, otoparkı otoyol olarak algılayıp kendini aktive etmemiş. Çalıştığı zamanda ise alkollü bir sürücü tarafından kullanılıyor gibi Model 3’ü dengesiz olarak sürdüğü görülmüş. Bu gözlemleri yapan Consumer Reports, “sarhoş” tabirinin oldukça yerinde bir tabir olduğu konusunda da karar kılmış.

Akıllı Çağırma Sistemi geçtiğimiz Eylül ayında kullanıma başladı. Tesla her ne kadar açıklama yapmasa da kullanıcılar deneyimlerini paylaşmaya ve şikayet etmeye devam etmekte.

Sistem ile ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version