Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Abonelik Sistemi Geliyor, İlk Ay Ücretsiz

Tesla Abonelik Sistemi Geliyor, İlk Ay Ücretsiz 1

Premium Connectivity isimli Tesla servisi aylık olarak ücretli şekilde kullanıcılara sunulacak. Tesla abonelik sistemi, standart verilerin dışında daha fazla veriye erişim imkanı sağlayacak. Tüm müşteriler için bir aylık deneme süresi de verilecek.

1 Temmuz 2018 tarihinden araç ile alakalı bazı özel verilerin paylaşımının ücretli olacağı açıklanmıştı. Tam olarak yürürlüğe girmeyen bu uygulama şimdi yürürlüğe konulacak. Açıklama tarihi ve sonrasından itibaren Tesla araç sahibi olan müşteriler de bu konuda uyarılmaya başladı.

Tesla, abonelik sistemi hakkında verdiği uyarıda 30 gün süre ile Premium Connectivity üyeliğinin ücretsiz olacağını, eğer kullanıcı memnun kalırsa aylık 10 dolar ücret ile devam edebileceğini müşterilere bildirim olarak gönderdi. 1 Temmuz 2018 tarihinden önce satın alınmış araçlar için bu hizmete gerek duyulmadığını da eklemek gerek.

Kullanıcılarda servisin para tuzağı olduğu izlenimi oluşsa da abonelik alınmadığı takdirde bir kısıtlama oluşmayacak. Abonelik, normal olarak erişilmeyen servisleri bünyesinde barındırmakta. Bunlardan bazıları ise canlı trafik görüntüleme ve uydu haritaları servisleri.

Şirket tarafından verilen bu kararın aktif hale gelmesi beklenen bir durumda. Tesla’nın veri maliyetleri hakkındaki endişesini bu uygulamadan anlamak oldukça kolay. Endişesini ise kullanıcıları ile dolaylı yoldan paylaşmakta…

Yıllardır herhangi bir Tesla abonelik sistemi ile karşılaşmayan kullanıcılar için bu uygulama oldukça sıra dışı olsa da aracın kullanıcıları için aylık 10 dolar gibi meblağ vermek pek külfet olmayacaktır. Alışma süresi oldukça uzun da sürebilir.

Motor sporları ile ilgili gelişmeleri şuradan takip edebilirsiniz.

Exit mobile version