Site icon Dijital Tekerlek

Tesla 4680 Pil Paketlerinin üretimi arttırılıyor

Üçüncü çeyrek raporlarını kamuoyu ile paylaşan elektrikli otomobil üreticisi, Tesla 4680 Pil Paketlerinin üretimi arttırıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Silindirik bir yapıya sahip olan piller, üç ay önceki ilerleme raporlarına göre; oldukça iyi bir ilerleme kaydetmeyi başarıyor. Bununla birlikte araştırma geliştirmeye devam eden üretici düzenli olarak testler için üretimi arttırıyor. Halihazırda testler için kaç adet üretildiği bilinmezken; çeşitli sürümlerin farklı testlerde nasıl performans gösterdiğini görmek adına oldukça çok sayıda üretim gerçekleştiriliyor.

Testlerinin dahi bu kadar gündem olan pil paketleri; kullanıldığı otomobiller için oldukça önemli bir yere sahip. Çünkü gözden kaçırılacak en küçük detayın dahi; ilerleyen yıllarda binlerce otomobili geri çağırma hadisesine yol açacağı herkes tarafından oldukça iyi biliniyor. Bu nedenle üretici %100 emin olmak adına her türlü testi gerçekleştiriyor. Bununla birlikte farklı hücrelerini geliştirmeye ve test etmeye devam eden Tesla; 4680 pil paketlerini Berlin’de üretilmesi planlanan Model Y’nin üretimine yetiştirmek için 2022 yılı içerisinde pil paketlerini seri üretime almayı hedefliyor.

Son olarak Gigafactory Texas’ta test amaçlı üretimi arttırılan 4680 Pil Paketleri ile ilgili olarak Tesla şu açıklamada bulundu;

“4680 in-house hücre projesi ilerlemeye devam ediyor. Test amacıyla artan sayıda pil takımı üretiyoruz. Şu ana kadar test sonuçları mevcut beklentilerimizi karşılıyor.”

“Yapısal pil paketi mimarimiz için gerekli olan ön ve arka gövde dökümleri, Gigafactory Texas’ta üretiliyor.”

“Havasız lastik Michelin Uptis kamuoyuna duyuruldu”

Exit mobile version