Site icon Dijital Tekerlek

Tesla, 2021 1.Çeyrek için satış rakamlarını açıkladı

Tesla, 2021 1.Çeyrek için satış rakamlarını açıkladı 6

Geçtiğimiz sene kırdığı satış rekorları ile dikkatleri çekmekte olan; Tesla tarafı 2021 yılının 1. Çeyrek satış rakamlarını açıkladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Tesla tarafının 2021 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği satış oranları gerçekten oldukça etkileyici. Bununla birlikte marka bu çeyrek içerisinde de bilançosunu kar olarak bildirmekte. Ayrıca bu çeyrek ile birlikte marka arka arkaya yedi çeyrektir kar etmekte.

Tesla 2021 1. Çeyrek finansal detayları

Verilere göz attığımız vakit bizleri totalde beklenen gelir düzeyi 10.389 milyar ABD doları seviyesinde. Bununla birlikte marka hisse başına 0.93 ABD dolarında kar etmiş halde (GAAP dışı).

Analistlerin beklentilerine göre markanın sonraki raporunda beklenen detaylar ise şu şekilde;

Tesla tarafından gelen açıklamalar ne şekilde ?

Marka açıklanan veriler ile ilgili şu cümleleri kullanmakta;

Toplam gelir ilk çeyrekte yıllık bazda% 74 arttı. Bu, öncelikle araç teslimatlarındaki önemli büyüme ve işin diğer bölümlerindeki büyüme ile başarılmakta. Aynı zamanda, ilk çeyrekte Model S ve Model X teslimatları ürün güncellemeleri nedeniyle azaldığından ve ASP Çin yapımı araçlar karışımımızın daha büyük bir yüzdesi haline geldikçe araç ASP’si yıllık bazda% 13 düştü.

Faaliyet gelirimiz, geçen yılın aynı dönemine göre birinci çeyrekte 594 milyon dolara yükseldi ve bu da% 5,7 faaliyet kar marjıyla sonuçlandı. Bu kar seviyesine, piyasa değerindeki artış ve yeni bir operasyonel dönüm noktasının muhtemel hale gelmesi nedeniyle 1. çeyrekte 299 milyon dolarlık 2018 CEO ödülüne atfedilebilen SBC gideri yapılırken ulaşıldı.

Son olarak marka geçtiğimiz 1. çeyrek için 182.780 adet Model 3 / Y teslimatlarını bildirmekte idi. Model S / X teslimatlarının toplamı ise yalnızca 2.020 seviyesindeydi.

“2022 Mercedes-Benz EQS gece trafiğinde kameralara yakalandı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version