Site icon Dijital Tekerlek

TEMSA’dan Haciz İddiaları İlgili Açıklama Geldi

TEMSA’dan Haciz İddiaları İlgili Açıklama Geldi 2

Son günlerin büyük olayı olan TEMSA, kendi bünyesinde üretimin durdurulması ve haciz olayları hakkında açıklamalarda bulundu. TEMSA zor günler geçirmeye devam ediyor. İsviçreli Tru Vale Capital Partner’s şirketine satılmasıyla birlikte finansal zorluklarla baş başa kalan TEMSA, kendi üretimine iki hafta ara vermesinin ardından haciz iddialarıyla gündeme geldi. Gündemi meşgul eden skandal olayların ardından şirket bünyesinden yapılan açıklama ile büyük olan biten açıklandı.

TEMSA Üretimi Haciz Yüzünden Durdurdu

TEMSA tarafından yapılan açıklamaya göre; 30 Mayıs 2019 tarihinde True Value Capital Partners S.A şirketine hukuksal çerçeve şeklinde devredilen şirket o günden itibaren üretimlerini artarak devam ettirmiştir. Kasım ayının sonuna doğru 11 aylık ihracat 104 milyon dolara satılmış olup bu paranın çoğunluğu bankalara olan borçlara gitmiştir. 2020 yılı içerisinde ise yapılan ödemelere ek olarak vade istediğinde bulunulmuştur. Önce bu vadeyi kabul eden bankalar, şu aşamada vadeden önce borçlarını tahsil etmek istediğinden ötürü şirketimize haciz işlemi uygulandığının açıklaması yapılmıştır. Bankalar tarafından yapılan haciz işlemleri sonrasında da TEMSA tüm üretimlerini mecburen durdurmuş ve faaliyetlerine bir süre ara vermiştir.

Sorunlar Çözüldükten Sonra Üretime Devam

TEMSA tarafından yapılan açıklamanın devamında, bankalar ile olağan sorunların tamamından ziyade bir kısmı çözüldüğü andan itibaren yani mali yapı güçlenir güçlenmez üretimin devam edeceği açıklanmıştır. Açıklamaların sonunda ise TEMSA’nın Türkiye’nin önemli üretim fabrikalarından biri olduğunu bu yüzden birçok bankanın borçların vadeleri konusunda anlayış ile yaklaşmasının herkes açısından iyi olacağına değindi.

TEMSA ve bankalar arasında olan haciz gelişmeleri önümüzdeki günlerde nasıl sonuçlanacak hep birlikte göreceğiz.

Exit mobile version