Site icon Dijital Tekerlek

Telefon Üreticisinden Elektrikli Motosiklet

Telefon Üreticisinden Elektrikli Motosiklet 2

Dünya çapında daha sık bilinen (eski adı) Research Motion, yeni adıyla BlackBerry Limited cephesinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Üretici ortağıyla yeni projelere adımlar adan BlackBerry’nin şimdiki amaçlarından biri elektrikli motosiklet üreterek, sürücüler ile buluşturmak.

BlackBerry ve Damon Motorcyles şirketlerinin birleşerek ortaya çıkardıkları ortaklık bir çok motor severi sevindirecek gibi gözüküyor. Blackberry daha çok maddi kısmında Motor şirketi ise üretim ve teknik konuda bilgilerini birleştirerek yeni bir elektrik motor tasarımı ve üretimi yapacaklarını açıkladı. Hypersport Pro Electric Superbike ismiyle üretilecek olan elektrikli motosiklet birçok motor sürücüsünün kullanacağı teknoloji de ve tasarıma sahip olacak. CES 2020 fuarında daha da detaylandırarak anlatılacak olan moturun temel amacı tek kişilik bir yarış motosikleti olması. Şirket tarafından performanslara yönelik bir açıklama yapılmasa da yer alan iddaalara göre BlackBerry’nin QNX işletim sistemini kullanmaktadır. Birçok yeni teknoloji ile donatılacak olan Hypersport’un en büyük özelliği de CoPilot uyarı sistemini bulundurması. CoPilot sistemine sahip olan motorun bu saye de tehlikeleri önceden sezerek sürücülerin uyarılmasını sağlıyor. Sürücünün, bu zamana kadar güvenli olmadığı kadar güvenli hale getirilecek motor birçok kişinin hayalini süsleyeceği benziyor.

Elektrikli Motor Ağı Genişliyor

Dünya genelinde benzin, lpg ve dizel araçların yavaş yavaş elektriğe dönmesi motorlarda da gelişme yarattı. Dünya ağında araba kadar hızlı zamanda genişleyen elektrikli motor Hypersport Pro Electric Superbike ile daha da hızlanacağını tahmin ediyor. CES 2020 fuarı ile birlikte detaylandırılacak özelliklerden sonra, birçok firmanın bu özelliklerden pay çıkararak kendi elektrikli motorlarını oluşturacağını düşünüyoruz. Her model bir öncekinden daha iyi özellikler taşıdığı için yapılacak en iyi elektrikli motorun özelliklerini şimdiden merak etmekteyiz. Her ne kadar üretim anlamında dünya ağında genişlese de uçuk fiyatlar ve güvensizlikten ötürü, motorların aşırı talep görmediğini söyleyebiliriz. Bu durumun yapılacak güvenli teknolojiler ile üstesinden gelineceğini düşünüyoruz.

Exit mobile version