Site icon Dijital Tekerlek

Tekerlekli Sohbetler: Eren Alkış

Tekerlekli Sohbetler: Eren Alkış 1

Tekerlekli sohbetlerin on üçüncü konuğu Rentiva Genel Müdürü Eren ALKIŞ. Bireysel ve günlük araç kiralama konusunda ülkemizdeki durumu ve Rentiva’nın gelecek planlarını keyifle okuyacağınızı düşünüyoruz.

1) Eren ALKIŞ kimdir, hikayenizden bahseder misiniz?

Öğrenmeyi ve gelişmeyi seven, sporun her dalına ilgili, teknoloji ve otomobil tutkunu bir insanım. 2015 yılından beri kişiden kişiye araç kiralama üzerine çalışıyorum. Maşinga ile başladığım bu keyifli yolculuk Rentiva ile devam ediyor.

2) Okuyucularımız için Rentiva’yı anlatabilir misiniz?

Rentiva bir kişiden kişiye araç kiralama platformu. Araç kiralamanın Airbnb’si olarak tanımlayabiliriz. Araç sahipleri Rentiva web sitesi ve mobil uygulamaları üzerinden otomobillerini kullanmadıkları dönemlerde kiraya vererek gelir elde edebiliyorlar. Kiracılarımız ise kendi mahallesinden, uygun fiyatlı araç kiralama fırsatı buluyorlar. Bunları yaparken de kabis bildirimlerinden, günlük araç kiralama kaskosuna kadar tüm prosedürleri hallediyoruz. Özellikle Allianz sigorta ile çıkarttığımız poliçe alanında tek. Allianz ve Rentiva’nın vizyonunun bir parçası olarak görebiliriz bu poliçeyi.

3) Uzun süredir araç kiralama sektöründe görev alıyorsunuz. Sektörü kısaca değerlendirebilir misiniz?

Türkiye’de günlük araç kiralama pazarında büyük fırsatlar var. Kişi başına düşen kiralık araç sayısı dünya ortalamasının oldukça altında fakat pandemi ile birlikte hepimizin bildiği üzere tüm dünyada yaşanan bir çip krizi var. Bu durum doğal olarak araç kiralama ekosistemini de etkiliyor. Klasik oyuncular filolarını yenilemekte ve araç bulmakta sorun yaşıyorlar. Rentiva’nın farkı tam da burada ortaya çıkıyor. Türkiye’de insanların araçlarını gün içinde ortalama kullanma süreleri 48 dakika. Bu milyonlarca aracın ömrünün büyük bir bölümünü atıl olarak park halinde geçirmesi demek. Rentiva bu sorunu çözüyor.

4) Rentiva’da kullanıcılar başka kullanıcıların araçlarını kiralıyor. Rentiva’nın araçları da yollara çıkacak mı?

Bizim amacımız bireysel araç sahiplerinin boştaki araçlarını ve buradaki büyük potansiyeli değerlendirmek. Dolayısı ile Rentiva’nın araç sahibi olması kendi kullanıcılarına rakip olması anlamı taşıyor. Bunu istemiyoruz ama ben bireysel olarak kendi arabamı kullanmadığım dönemlerde kiraya veriyorumJ

5) Kısa süre önce Rentiva ve MG işbirliği başladı. Süreç nasıl devam ediyor? Elektrikli otomobile kullanıcılarınızın bakış açısı nasıl?

MG Türkiye ile birlikte çok güzel bir iş birliği yaptık ve çok olumlu tepkiler aldık. MG ZS EV ile onu deneyimlemek isteyenleri buluşturduk. MG Türkiye ile iş birliklerimizi çeşitlendirmek ve bu deneyimi tüm kullanıcılarımıza yaşatmak istiyoruz.

6) Rentiva’nın elektrikli otomobiller ve elektrikli gelecek ile ilgli planları neler?

Geleceğin elektrikli otomobillerde olduğunu düşünüyoruz. Baktığınız zaman bu alanda dünya büyük bir dönüşüm içinde. Türkiye’de bu dönüşüm biraz yavaş gerçekleşse de bir noktadan sonra ivmeleneceğini ve çok hızlı bir şekilde tamamlanacağını düşüyorum. Şu an Rentiva üzerinden MG ZS EV, Zoey, Twizy gibi %100 elektrikli modelleri kullanıcılarımız ile buluşturuyoruz ve bu çeşitliliği arttırmayı hedefliyoruz.


7) Ülkemizde üretilmesi planlanan yerli otomobilimiz TOGG hakkındaki görüşleriniz neler?

Büyük bir heyecan ve gururla takip ediyorum. Türkiye’de elektrikli araç dönüşümünü de hızlandıracağını düşünüyorum.  Bir an önce Rentiva’ya dahil etmek ve kullanıcılarımız ile birlikte deneyimlemek için de sabırsızlanıyorumJ

8) Son olarak da sizin gözünüzden dijitaltekerlek.com’u görmek isteriz. Birkaç cümle ile bizi bize anlatabilir misiniz?

Otomobil dünyasındaki gelişmeleri takip ettiğim ve bundan büyük bir keyif aldığım platform dijitaltekerlek.com. 2022 yılının da sizler ve sektörümüz için güzel geçmesini dilerim. Bu güzel röportaj için de teşekkür ederim.

Exit mobile version