Site icon Dijital Tekerlek

Tekerlekli Sohbetler: Emir Kosif

Tekerlekli Sohbetler: Emir Kosif 4

Tekerlekli sohbetlerin yedinci konuğu birçok gence hikayesi ile örnek olacak iş adamı: Emir KOSİF. Başarılı hayat öyküsünü ve önemli tavsiyelerini keyifle okuyacağınızı düşünüyoruz.

1- Emir KOSİF kimdir? Bize hikayenizden bahsedebilir misiniz?

Emir Kosif 33 yaşında, bolca hobisi olan ve bunları da profesyonelliğe çevirmeyi seven bir iş adamı.

Kısaca geçmişe değinmem gerekirse, 8 yaşında tanıştığım bilgisayarım ile 10 yaşında ilk web sayfamı yaptım, 13 yaşında ise İnternet Hizmetleri üzerine müşterileriyle buluşan ilk şirketimi kurdum.

20’li yaşlarımın henüz başında MINI satış danışmanı olarak geçirdiğim 3 aylık yaz stajı sonrasında, 22 yaşında 9.000 başvuru arasından seçilen 35 kişiden biri olarak, Vodafone Genç Yetenek programına girdim ve yaklaşık 20 ay VIP satış yöneticisi olarak Vodafone Türkiye’de görev alarak kurumsal anlamda oldukça kıymetli bir tecribe edindim. Yaklaşık 1.5 yıllık Amerika deneyimi sonrasında da önce inşaat, sonra otomobil sektöründe farklı görevler aldım.

Hali hazırda danışmanlık ve etkinlik ajansı olarak hizmet veren 2 ayrı kola ayrılan The Brain Group’un kurucusuyum. Bir diğer yandan da Kosifler Kullanılmış Oto pazarlama direktörüyüm.

2- Ülkemizde ve yurt dışında bu zamana kadar birçok başarılı projeye imza attınız. Son zamanlarda da The Brain Group’u kurdunuz. The Brain Group’da neler yapıyorsunuz?

Çok detaya girmeden bahsedeyim, The Brain Group’ta pazarlama, satıştan nakit optimizasyonuna, robotik yazılımlardan hukuki danışmanlıklara birçok alanda, alanında toplamda 100 yıldan fazla deneyime sahip olan kişilerle birbirinden özel ve önemli hizmetler sağlıyoruz. Ajans tarafımızda da günümüz şartlarında daha çok dijital olmakla birlikte etkinlikler, fuarlar, mimarı tasarım ve uygulamalar, mobil oyun geliştirme gibi farklı alanlarda hizmetlerimiz mevcut.

3- Yaklaşık 5 yıldır Kosifler Oto’da Kullanılmış Otomobil Pazarlama Direktörü görevini yürütüyorsunuz. Dünden bugüne ikinci el piyasası nasıl bir dönüşüm yaşadı? Gelecek 10 yılda bu piyasada sizce bizi neler bekliyor?

Esasında Kosifler Oto Kullanılmış Otomobil departmanında satış danışmanı olarak işe başladım. Artan döviz kurları, ÖTV oranları derken 2016’da 200.000₺’ya satılan ikinci el bir otomobil bugün 800.000₺’ya alıcı bulabiliyor. Hem sıfır hem de kullanılmış otomobiller ciddi bir yatırım aracına dönüştü. Özellikle 3-4 yaşa kadar olan otomobiller Türk Lirası bazında birçok sektörden daha kârlı bir geri dönüş sağlıyor. Döviz kuruna da bağlı olmakla birlikte sistemin aynı ivmeyle tırmanmaya devam edeceğini düşünüyorum. Umuyorum yerli otomobillerimiz yollara çıktıkça artacak teşvikler ile otomobiller ülkemizde daha ulaşılabilir hale gelir.

4- Geçtiğimiz günlerde yapılan ÖTV matrah değişikliği ikinci el otomobil piyasasını nasıl etkiledi?

Çip krizinin etkilerinin artmasıyla birlikte, otomobil stoklarında artan eksiklikler sebebiyle çok ciddi bir etkisi olmadığını söylemek gerek. Premium segmentteki otomobillere fiyat anlamında da satış anlamında da bir etkisi olmadı.

5- Sabancı, UCLA, Vodafone, The Brain Group, Yılın İş Adamı…. Bugüne kadar yaptıklarınızla birçok gence ve prefesyonele ilham oldunuz. Kendisini geliştirmek isteyen ve otomotiv dünyasından kariyer yapmak isteyen gençlere tavsiyleriniz neler?

Her ne sektörde her ne alanda çalışacak olurlarsa olsunlar, mutlaka okurken çalışsınlar. Staj fırsatlarını, özellikle uzun dönemli staj fırsatlarını / yarı zamanlı çalışma fırsatlarını çok iyi değerlendirsinler. Okurken neler yaptıkları, hatta salgın sürecinde ne yaptıkları ve kendilerini nasıl geliştirdikleri milyonlarca rakipleri arasında fark yaratmak adına çok büyük etki sahibi olacak.

6- Deneyimli bir Girişimci & İş Adamı gözünden Dijital Tekerlek’i bize anlatabilir misiniz?

Dünya döndükçe “Dijital Tekerlek” de dönmeye ve ilerlemeye devam edecektir. İsim, içerik ve temasıyla bir bütün olarak oldukça yaratıcı ve günün formatına uyum sağlamış, güzel bir girişim. Tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.

Birçok kişiye ilham olacak ve yol gösterecek hikayesini anlattığı için Emir Kosif’e tüm okuyucularımız adına teşekkür ediyoruz.

Exit mobile version