Site icon Dijital Tekerlek

Uçan araba Jetson ONE yeni videosu ile karşımızda

Uçan araba Jetson ONE yeni videosu ile karşımızda 3

İsveç menşeili Jetson Aero tarafından geliştirilen Jetson ONE modeline ilişkin yeni video, markanın resmi Youtube kanalında paylaşıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yarış arabalarından ilham alınarak geliştirilen Jetson One, alümnyum çerçevesi ve karbon gövdesi ile tek kişilik kullanım için tasarlanıyor. Bununla birlikte 2022 yılı içindeki planlanan tüm versiyonlar halihazırda satılmış vaziyette.

Jetson ONE teknik özellikleri

Modelin genel kontrolü iki kol sayesinde sağlanıyor. Sekiz adet olan pervanesi sayesinde modelin oldukça dengeli bir uçuş deneyimi sunabildiğini belirtmek gerekiyor. Tamamen elektrikli olan modelin batarya tarafında 88kW lityum iyon pil paketi kullanılıyor. Bu pil paketi sayesinde model 20 dakika boyunca havada kalabiliyor.

Kilogram tarafında model yalnızca 85 kilogram. Bununla birlikte kullanılan karbon ve alüminyum parçalar ile modelin oldukça hafif olduğunu söylemek mümkün görünüyor. Ayrıca model dengeli uçuşu ile maksimum 102 km/s hıza ulaşabiliyor.

Jetson kurucu ortağı ve CTO’su Tomasz Patan gelecek planları ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeyi kullandı:

“Şirketimizi genişletip büyütürken şimdi doğru yatırımcıları bulmak bizim için önemli. Jetson, küresel olarak vizyonumuzu paylaşan bir şirket arıyor. ”

Son olarak modelin 22.000 dolarlık depozito ile totalde 92.000 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Bununla birlikte ilk Jetson ONE modellerinin bu yıl içerisinde teslim edilmesi planlanıyor.

“Elektrikli Rolls-Royce Spectre kamuflajından kurtuldu” başlıklı yazımızın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version