Site icon Dijital Tekerlek

Tarform Luna elektrikli motosiklet 200 km menzil sunuyor

Tarform Luna elektrikli motosiklet 200 km menzil sunuyor 18

İlk olarak 2018 yılında adından bahsettirmeye başlayan Tarform Luna, 2019 yılında ilk lansmanını gerçekleştirmişti. Lansmandan sonra tasarımı ve mühendisliğiyle uzun süre gündemde kalan elektrikli motosiklet artık satışa hazır hale geldi.

Tarform Luna 3.8 saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor

Klasik motosiklet tasarımını yeni teknolojisi ile birleştiren Tarform Luna, 55 beygir gücündeki PMAC elektrik motoruyla maksimum 145+ km/s hıza ulaşıyor. 0-100 km/s hızlanmasının da 3.8 saniye olduğu belirtiliyor. Şehirler arası menzili hakkında resmi bir açıklama bulunmazken şehir içi 200 km menzil vadediyor.

Ayrıca Brooklyn merkezli üretici, 10 kWh lityum iyon pillerin modüler olduğu belirtiyor. Yani yeni gelişmelerle daha yüksek menzil sunan piller üretildiği takdirde eski piller kolaylıkla değiştirilebilecek.

Tarform Luna Yarışçı ve Scrambler olmak üzere iki versiyon olarak satışa sunulacak. Her ikisi de bu senenin sonunda ilk teslimatlarını yapacak.

Tarform Luna günümüzde birçok elektrikli motosiklette bulunmayan yeni özelliklere donatılmış. Radar tabanlı kör nokta uyarısı ile arkada oluşan trafiği sürücüye koltuğu titreterek bildiriyor. Aynı zamanda arkasında yer alan kamerası mobil uygulama ile entegre çalışarak sürücüye birçok konuda yardımcı oluyor. Sanal olarak ses çıkartan motosiklet, elektrikli motorun sessizliğini örterek araçların ve yayaların yolda onu fark etmesini sağlıyor.

Tarform, bu motosikletleri için 24.000 dolardan başlayan bir fiyat etiketi ile müşterilerin karşısına çıkıyor. Elektrikli motosikletlerden oldukça pahalı olan Tarform’un müşterileri şimdiden ön sipariş verebiliyorlar.

Siz bu elektrikli motosikletin tasarımını ve daha önemlisi fiyatını beğendiniz mi? Yorumlarınızı belirtin lütfen.

İlginizi Çekebilir: Otomobil menziline sahip elektrikli bisiklet: Delfast The Prime 2.0

Exit mobile version