Site icon Dijital Tekerlek

Tamamen elektrikli güvenlik arabası BMW i4 M50 tanıtıldı

BMW‘nin elektrikli sedanı, MotoGP serisinin elektrikli yarışı MotoE‘de grubun lideri olacak. Güvenlik aracı olarak görev alacak olan BMW i4 M50, ilk tamamen elektrikli güvenlik otomobili olması sebebiyle ayrı bir önem arz ediyor. Elektrikli motorsikletlere pistte liderlik edecek olan BMW i4 M50’nin teknik özellikleri neler?

BMW i4 M50 teknik özellikleri

Tamamen elektrikli BMW i4 M50, her bir aks için 544 beygir gücü sağlayan ve dört tekerden çekişli iki elektrik motoruna sahip. Bu elektrik motorları sayesinde otomobil, 0’dan 100 kilometre hıza 4 saniye gibi bir sürenin altında çıkabilme imkanına sahip oluyor. Buna ek olarak, M Performance‘a özgü şasi teknolojisi, daha büyük frenler ve aerodinamik iyileştirmeler dahil olmak üzere performans yükseltmeleri güvenlik aracında yer alıyor.

BMW i4 M50 tasarımı

Alman otomobil üreticisi BMW’nin tamamen elektrikli ilk güvenlik aracı i4 M50’nin tasarımına göz attığımızda, koyu gri ana renk olmak üzere, elektrik yeşili şeritler ve ilginç bir dış renk kombinasyonuna sahip olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Ayrıca BMW’nin yeni modellerinde tasarımına alışmaya çalıştığımız böbreklerin de yine elektrik yeşili renge büründüğü de gözlerden kaçmıyor. Bunun yanı sıra, otomobil güvenlik aracı olarak kullanılacağından dolayı üst bölümde bir adet siren yer alıyor.

BMW M Performance CEO’su Markus Flasch, tamamen elektrikli ilk güvenlik aracı i4 M50 ile ilgili olarak, “Dört kapılı Gran Coupé’nin üretim versiyonu sonbaharda piyasaya çıkacak olsa da, hayranlarımız bu yaz yarış pistinde dünya prömiyerinin keyfini çıkarabilirler. MotoE için BMW i4 M50’den daha uygun bir güvenlik aracı olamazdı. Spielberg’deki prömiyeri dört gözle bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

BMW, iki tekerlekli dünyanın önde gelen yarış serisi MotoGP’ye uzun süredir güvenlik araçları tedarik ediyor. Aynı zamanda, bir sezon boyunca en iyi derecelere sahip sürücülere de ücretsiz olarak M Serisi arabalarından dağıtıyor.

Daha önce görev yapan hibrit spor otomobil olan BMW i8‘in yerini alan elektrikli sedan, Avusturya Red Bull Ring’deki 15 Ağustos raundunun MotoE güvenlik aracı olarak pistte görev yapacak.

“2022 BMW R18 B uzun yollara toz katmaya geliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version