Site icon Dijital Tekerlek

Taksiciler UBER Konusunda Yanıldılar!

Taksiciler UBER Konusunda Yanıldılar! 2

Merkezi ABD’de bulunan taşımalık şirketi UBER, geçmiş zamanlarda taksicilerle bir konuda ters düşmüştü. Bu terslikten dolayı taksiciler şaşırtıcı derecede tepkilerde bulunmuşlardı. Bu da gündemde baya tartışma konusu haline gelmişti. UBER sisteminin yasal bir sistem olmadığını söyleyerek şiddete başvuran taksiciler görmüştük. Bu olaylar üzerine UBER’in Türkiye’deki faaliyetleri yasaklanmış ve ABD’li şirket bu sisteme son vermişti. Fakat bu durumun ardından yolcu taşımacılığı alanında sıkıntıların hala ardı arkası kesilmedi.

UBER uygulamasının yasaklanmasının ardından Türkiye’deki korsan taksi faaliyetlerinde artış gözlemlendi. İnternet ve sosyal medya aracılığı ile reklamlarını yaparak normal bir taksiye göre yarı fiyatına yolcu taşımacılığı yaptılar. Hala seyahat esnasındaki konforu ve rahatlığı tam olarak sağlayamayan taksicilik sektörü, insanların korsan taksiyi tercih etmelerinde büyük bir rol oynamaktadır.      Bu olayların ardından taksicilerin kafasında şu düşünce belirmeye başladı. Acaba UBER’e karşı sergilediğimiz tutumun bu duruma etkisi var mı?

İlgili Haber: Uber, Yeni Ruhsat Alamadı!

Taksiciler Esnaf Odası eski başkanlarından olan Yahya konuyu şu şekilde değerlendirdi:

“UBER hakkında çok agresif ve aceleci davranmış bulunmaktayız. UBER uygulamasını yargıya götürdüğümüz zaman herkesin bu uygulamadan haberi olmuştu. Bu yüzden taksicilerimizin eylemleri ile aslında UBER’in reklamını yapmış olduk. UBER ise bu fırsatı fazlasıyla iyi değerlendirdi. Bu süreçlerin yaşandığı zamanlarda taksicilerimiz yolcu taşımacılığındaki olanakları iyi bir hale getirseydi korsan taksi vakası da bu kadar artmayacaktı. Yapılan teşviklerle birlikte gelen vergi uygulamaları sayesinde taksicilerimiz araçlarını yenileseydi olaylar bu seviyeye gelmemiş olacaktı. Günümüzde bu şekilde faaliyet gösteren tam 5,000 korsan taksici bulunmaktadır. Taksicilerimiz için kötü ve ağır bir tecrübe olmuş oldu.”

Exit mobile version