Site icon Dijital Tekerlek

Suzuki Yeni Motor Sistemini Tanıttı

Suzuki Yeni Motor Sistemini Tanıttı 2

Japon otomobil devi Suzuki, yeni yılın ilk çeyreğinde uzun zamandır geliştirmiş olduğu ve büyük bir şekilde merak edilen elektrikli motor sistemli aracının tanıtımının olacağını açıkladı. 3 farklı modelinde uygulanacak olan elektrikli motor (hibrit sistem) birçok kişi tarafından merak edilmeye şimdiden başlandı. Bu araç ile birlikte dışarıya verilen CO2 emisyonlarının %20 oranında azaltılacağını açıklayan Suzuki yetkilileri CO2 emisyonlarının azaldığı gibi tork değerlerinde artacağıın açıkladı. Bu durumda yakıt giderlerinin yaklaşık olarak %15 civarında iyileşme olacağı anlamına geliyor.

Yeni Detaylar ile İlgili Açıklama Bulunmuyor

Suzuki tarafından yapılan açıklamaya göre yeni araçların tanıtımının 2020 senesinin ilk çeyreğinde yapılacağı açıklanmıştı. Bu detay harici çıkarılacak olan araçların özellikleri ve yeni detayları için geniş bilgi verilmezken merak eden birçok araba severin 2020 senesini beklemesi gerekmektedir. Sistemin detayları hakkında ise; motorun normal motor eşyalarına göre daha hafif malzemelerden üretileceği bu sebeplerden ötürü aracın ağırlık kısmında çok etkisi olduğu açıklanmıştır. Motorun içeriği ise 48 volt’luk bir lityum iyon batarya, entegre bir jeneratör almaktadır. Tahmini devir değerlerine göre ise aracın 2000 devir gibi düşük bir bandından itibaren 235 Nm kadar gahey iyi bir tork değeri yapılacağı konuşulanlar arasında bulunmaktadır.

Aracın motor sistemi 16 km/s ve aşağısında ki şehiriçi trafiği hızlarında sadece elektrik gücünü kullanacağından yakıt ekonomisi konusunda da oldukça fayda sağlayacaktır. Tasarlanıp, araçlara montluma aşamasında bulunan hibrit motor Suzuki markasının; Swit Sport, Vitara ve SX4 S-Cross modellerine ekleneceği açıklandı. 3 farklı modele de takıp üretim aşamalarından geçtikten sonra sürücü severler ile buluşması yaklaşık olarak 8-9 ay alacağı tahmin edilmektedir. Bu yeni gelişim motorlar ile yeni üretilecek olan bu modeller birçok araca fark atacağını tahmin ediyoruz.

Exit mobile version