Site icon Dijital Tekerlek

Suzuki Misano Konsepti oldukça dikkat çekici

Suzuki Misano Konsepti oldukça dikkat çekici 24

Suzuki Misano Konsepti, Japon otomobil üreticisi ile birlikte çalışan IED Torino’daki Ulaştırma Tasarımında yer alan; Yüksek Lisans öğrencileri tarafından oluşturulan bir konsept. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Konseptin ana fikri; Suzuki tarafının motosiklet ve otomobil yapımındaki hünerini tek bir model ile sunmak. Bununla birlikte model ismini de İtaylan yarış pisti Misano’dan almakta.

Suzuki Misano Konsepti tasarımı

Konseptin tasarımına baktığımız vakit bizleri; kıvrımların ve sert kenarların birlikte kullanıldığı bir tasarım dili beklemekte. Bununla birlikte Suzuki marka amblemini çağrıştırması adına farlar “S” şeklinde. Ayrıca modelin sahip olduğu bakır vurgular ve arka tarafta yer alan yuvarlanma çemberi ile birlikte; modelin karanlık gövdesine farklı bir görünüm kazandırmakta.

Modelin yolcu alanı asimetrik bir tasarıma sahip. Bununla birlikte model direksiyon yerine bir kontrol çubuğuna sahip.

Modelin yolcu alanı asimetrik bir tasarıma sahip. Bununla birlikte model direksiyon yerine bir kontrol çubuğuna sahip.

Suzuki Tasarım Merkezi Direktörü Kimihiko Nakada konsept ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta; “IED ve Suzuki markası arasındaki işbirliği sayesinde, hem kompakt otomobil hem de motosiklet Suzuki’nin üretimine bakan yeni bir konsept araç yaratıldı” “Misano, genç tasarımcıların tutkusundan doğan ve yeni nesillere yeni bir yaşam tarzı deneyimi sunmak için bir tasarım merkezinde bir proje olarak geliştirilen bir tez.”

Son olarak model sadece bir tasarım konsepti olduğu için herhangi bir teknik detaya sahip değil. Bununla birlikte Suzuki Misano Konsepti’nin 15 Mayıs – 6 Haziran tarihleri arasında Mueso Nazionale dell’Automobile di Torino’da sergilenmesi planlanmakta.

“Toyota RAV4 modelinin üretimini askıya aldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version