Site icon Dijital Tekerlek

Suzuki GSX-S1000GT Türkiye yollarında kullanıma hazır!

Japon üretici, Suzuki GSX-S1000GT modeli ile GSX ailesini genişletmeye devam ediyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Suzuki tarafında GSX-S1000GT modeli 229.000 TL’lik fiyat etiketi ile Türkiye pazarında resmi olarak satışa sunuluyor. Bununla birlikte oldukça sevilen GSX ailesi de genişlemeye devam ediyor. Model güçlü ve sportif duruşunun yanı sıra, uzun yol ve artçı konforunu da üst düzeyde sunabiliyor. Ayrıca performansı, çevikliği, yüksek hız dengesi ve konforu ile “GT” takısını sonuna kadar hak ediyor.

Suzuki GSX-S1000GT teknik özellikleri

Motorun Euro 5 emisyon standartlarını karşılayabilmesi için eksantrik milinde, supap yaylarında, debriyaj ve egzoz sisteminde geliştirmeler mevcut. Bununla birlikte modelde kompakt olan ve yeniden tasarlanan 4-2-1 egzoz sistemi kullanıcılara sunuluyor.

Dört zamanlı DOHC, sıvı soğutmalı 999 cc’lik motoruyla birlikte model 152 beygir güç üretebiliyor. Sahip olduğu bu gücü ve konforu ile modelin uzun yollarda kullanımı da oldukça konforlu. Bununla birlikte bağlanabilirlik özelliklerinin rahatlığı ile ekstra yük taşımaları da oldukça güvenli. Ayrıca modelin motoru sıvı soğutmalı sıralı dört silindirli bir motor bloğuna sahip.

Otoyol hızlarında seyrederken yorgunluğu azaltan geniş, yumuşak bir tork eğrisine ve güç dağıtımına sahip olan motor; istendiği vakitlerde de spor motosiklet edasıyla güçlü bir şekilde ivmelenebiliyor. Bununla birlikte modelin yenilenen amortisör sistemi tarafında 43 mm çapındaki KYB ters konumlandırılmış ön çatallar bekliyor. Ayrıca modelin amortisör sistemi tamamen ayarlanabilir sönümleme, geri sekme ve sıkıştırma gibi işlevler konusunda da oldukça başarılı.

Sürüş destek sistemleri

Modelde elbette bir çok sürüş destek sistemi mevcut. Bu sistemler ile modelin kullanımı ve performansı bambaşka bir seviyeye yükselebiliyor. Bununla birlikte modelde bulunan sürüş destek sistemlerinin listesi şu şekilde;

Suzuki GSX-S1000GT tasarımı

Tasarım tarafında oldukça keskin olan hatları ile güncel bir tasarım dili bizleri bekliyor. Bununla birlikte modelin jet avcı uçaklarından ilham alınan ileri teknoloji aerodinamik yapısının da oldukça etkileyici olduğunu belirtmek gerekiyor. Çıkıntılı gagası ve yatay olarak yerleştirilen LED farları ile yeni ayna tasarımı da oldukça bütün bir görünüme sahip.

Model kullanıcılara üç gövde renk seçeneği ile sunuluyor. Bu renkler; Metalik Triton Mavi, Metalik Reflektif Mavi ve Cam Işıltısı Siyah şeklinde. Lastik tarafına baktığımız vakit bizleri; önde 120/70ZR17, arkada ise 190/50ZR17 lastikler bekliyor.

Sürüş esnasında motor ile ilgili olan tüm bilgiler direkt olarak 6.5″ boyutundaki TFT LCD ekran aracılığıyla kullanıcılara aktarılabiliyor. Bununla birlikte modelin Bluetooth desteğine de sahip olduğunu belirtmek gerekiyor.

“Yeni 2023 MINI Countryman ilk kez görüntülendi”

Exit mobile version