Site icon Dijital Tekerlek

Suzuki Burgman 400 Türkiye’de!

Motosiklet dünyasının en önemli ve ikonik “Maxi Scooter” (büyük scooter) modellerinden olan Suzuki Burgman 400 Türkiye bayilerinde yerini alıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İlk kez piyasaya 1998 yılında sürülen Suzuki Burgman 400 modeli gelişmiş teknolojileriyle yenileniyor. Bununla birlikte Euro 5 emisyon standartlarına uygun hale getirilen model; tasarım tarafında da daha sportif, daha zarif ve daha güncel bir hale getiriliyor. Ayrıca model ülkemizde Doğan Trend Otomotiv distrübütörlüğü ile tüketiciye ulaştırılıyor.

Suzuki Burgman 400 teknik özellikleri

Model kullanıcılara hafif ve kompakt bir gövde sunarken; lüks, kalite, konfor ve performans konusundaki itibarını da korumaya devam ediyor. Bununla birlikte marka bu iddiasını 400 cc’lik su soğutmalı, dört zamanlı, DOHC, tek silindirli ve yakıt enjeksiyonlu motor yapılan optimizasyonuyla da sürdürüyor. Gerek silindir kapakları, gerekse pistonlar ve enjektörler dahil olmak üzere revize edilen motor bloğu ve optimize edilen yanmanın da etkisiyle; iyileştirilen gaz tepkileri ve dengeli alt-orta devir tork üretimi ile model oldukça akıcı bir sürüş deneyimini kullanıcılara sunabiliyor.

Marka ikonik “Maxi Scooter” modelini yenilerken güncel teknolojik gelişmeleri de modele adapte etmeyi ihmal etmedi. Bununla birlikte modelde Suzuki Çift Ateşleme Teknolojisi ve Yeni Çekiş Kontrolü Sistemi gibi yeni teknolojik sistemler bulunmakta. Bununla birlikte modelin yakıt ekonomisi daha verimli bir hale gelirken; sürüş performansı da daha iyi bir seviyeye gelebiliyor.

Model sahip olduğu; Ayarlanabilir Süspansiyonlar ile 7 yönlü ayarlanabilir yay ön yükü ile bağlantılı tekli amortisöre sahip arka süspansiyon da; hem yol tutuşunu hem de konfor seviyesinin daha iyi bir seviyeye getirebiliyor. Bununla birlikte modelde; Kilitlenmeyi Önleyen Fren Sistemi ve Suzuki Gelişmiş Immobilizer Sistemi (SAIS) sisteminin de bulunduğunu belirtmek gerekiyor.

Yapılan iyileştirmelere ek olarak modelin ince ve hafif bir gövdeye sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor. Bu sayede modelin dar sokaklarda veya sıkışık trafikte çok daha kullanılabilir olması sağlanabiliyor. Dayanıklı ve rijit iskeleti sayesinde modelin denge ve viraj performansı da iyileşen detaylar arasında yer alıyor.

Suzuki Burgman 400 tasarımı

Genel tasarımı itibariyle oldukça kullanışlı olan model, konfor tarafında da oldukça başarılı. Bununla birlikte daha da işlevsel bir hale gelen tasarımı ile modelin güncel gösterge paneli, sürüş mesafesi ve anlık yakıt tüketimi bilgilerini direkt olarak sürücüye aktarabiliyor. 755 milimetrelik sele yüksekliğine ek olarak; ince sele tasarımı ve dar ayak destekleri sayesinde modelin yere ulaşımı da kolaylaştırılıyor. Ayrıca ayarlanabilir sürücü koltuğu sırtlığı ile optimum destek ve konfor sağlanabiliyor. Modelin sele altı saklama alanı ise 42 litre seviyesinde.

Mat renkler ile oldukça dikkat çekici bir hale gelen model, yeni Metalik Mat Kılıç Gümüş ile ilk mat renk seçeneğine de kavuşuyor. Yeni renk ile modelin daha şık ve kılıç benzeri metalik bir görünümle; sportif ve zarif bir tasarıma kavuştuğunu da belirtmek gerekiyor. Ayrıca genel tasarımda kullanılan mavi detaylarında genel tasarımla oldukça bütün göründüğünü belirtmek gerekiyor.

Geçmişten günümüze uzanan başarı

650, 125 ver 200 cc’lik modelleriyle genişleyen Burgman ailesi; ilk yollara çıktığı 1998 yılından 2020 yılının sonuna kadar dünya genelinde 760 bin adetlik satış rakamına ulaşmayı başarmıştı. Bununla birlikte Japon üretici; Burgman 400 modelini 2006 ve 2018 yıllarından sonra bir kez daha yenileyerek tüketici ile buluşturuyor.

“Efsanevi Japon otomobilleri”

Exit mobile version