Site icon Dijital Tekerlek

SUV ailesinin yeni üyesi: Renault Austral!

Renault Austral, Fransız otomobil üreticisinin yeni SUV modeli olarak ürün gamına dahil olacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Fransızca dahil bir çok Avrupa dilince karşılığa sahip olan isim; Latince “australis” kelimesinden türetiliyor. Bununla birlikte Renault yeni modeli ile SUV ailesinde daha fazla seçeneği kullanıcılara sunmayı hedefliyor.

Renault Pazarlama Departmanı bünyesindeki Model İsimlendirme Stratejisi Müdürü Sylvia Dos Santos isim ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanıyor;

“Austral, güney yarımkürenin canlılığını ve sıcaklığını çağrıştırıyor ve keşfetmeye davet ediyor. Bu da onu bir SUV için ideal bir isim haline getiriyor. Kelime, dünyanın her yerindeki insanlar tarafından kolayca telaffuz edilebilen bir kelime ve otomobile gerçekten küresel bir his veren bir ses uyumuna sahip.”

Austral modeli direkt olarak Renault tarafından geliştirilip, yenilikçi bağlantılarıyla öne çıkacak. Bununla birlikte model eko-sürüş keyfi sunabilen yeni kompakt SUV ailesinin bir parçasını oluşturacak. Ayrıca 4.51 metre uzunluğa sahip olacak model; 5 kişilik geniş iç yaşam alanı ile konfor odaklı bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Yeni model ile birlikte üretici, Arkana ve yeni Megane E-TECH Electric modellerinin ardından C segmentindeki konumunu tekrar güçlendirme hedefine sahip.

Son olarak ürün gamında Kadjar modelinin yerini alması hedeflenen Renault Austral modeli, 2022 baharında resmi olarak tanıtılması planlanmakta.

“Yeni Volkswagen Tiguan Allspace Türkiye’de satışa sunuldu” başlıklı yazımızın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version