Site icon Dijital Tekerlek

Sürücüler için Yeni Ehliyet Hakkında Açıklama

Sürücüler için Yeni Ehliyet Hakkında Açıklama 2

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ehliyet hakkında açıklamaya göre 2020 itibariyle sürücülerin bazı önemli noktalara dikkat etmesi gerekmektedir.

TBMM tarafından alınan yeni karar ile birlikte eski tip ehliyetler yerine yavaş yavaş yeni tip ehliyetler yerini almaya başlayacak. Bakanlık tarafından belirlenen karar ile 2020 senesinin son aylarına kadar olan geçiş süreci, Bakanlıkların aldığı ortak karar ile uzatıldı. Sürücüler tarafından yoğun baskıya karşılık veren Bakanlık, yaklaşık olarak 2 sene ehliyet belgesini değiştirme konusunda öteleme sağladı. Ehliyetini yenileme konusunda ilk zamanlarda yenilemeyip son ana bırakan kişiler bu karar ile birlikte sevinirken, son seneyi beklemeyip ilk sene de ehliyetini değiştiren kişiler ise bu durumdan biraz şikayetçi oldu.

Ehliyet Çıkarmak için Gerekli Belgeler

Eski model ehliyetten yeni model ehliyete geçmek isteyen kişilerin aşağıda yer alan belgeleri hazırlayarak, nüfus müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekmektedir.

  1. Nüfus Cüzdanı (Yeni Tip Kimlik Kartı)
  2. Varsa Eski Sürücü Belgesi
  3. 2 Biyometrik Fotoğraf
  4. Son 6 ay içerisinde çıkarılmış Sürücü Sağlık Belgesi
  5. Sicil Kaydı
  6. Kan Grubu Belgesi

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde; ““01.01.2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski sürücü belgelerinin yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmesi sürecinde vatandaşlarımızın başvuru yoğunluğundan kaynaklı yaşayabilecekleri mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla; Eski sürücü belgelerinin değiştirilme süresi Bakanlığımızca 31.12.2022’ye kadar uzatılmıştır.”  açıklaması yapıldı.

Exit mobile version