Site icon Dijital Tekerlek

Subaru, Solterra modelinin iç mekanını tanıttı

Subaru, Toyota iş birliğinde geliştirilen ilk elektrikli aracı Solterra modeliyle ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Duyurulmasından bu yana 4 ay geçmesine rağmen Subaru’nun ilk elektrikli otomobiliyle ilgili çok fazla bilgi bulunmasa da şirket, paylaşmış olduğu bir videoda yeni Solterra modelinin iç mekanına yer verdi. Subaru’nun ilk elektrikli aracıyla ilgili paylaşmış olduğu videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yeni Subaru Solterra tanıtım videosu

İç ve dış tasarım ipuçlarının çoğunun paylaşıldığı ve 2022’de satışa çıkacak olan C segmenti SUV, yakın zamanda ortaya çıkan Toyota bZ4X konseptiyle ikiz oluyor. Subaru BRZ ve Toyota GR 86 ikizleri gibi, yeni EV’lerin güç aktarma organları ve stili çok benzer olacak. Subaru’nun e-Subaru Global Platform adlı özel EV mimarisi üzerine inşa edilen Solterra, Toyota’nın EV uzmanlığından yararlanacak ve bunu Subaru’nun dört tekerlekten çekiş gücüyle birleştirecek. Yine de, arabayı yolda görmemiz biraz zaman alacak ve Subaru şimdi yeni bir videoda birkaç ayrıntı daha verdi.

Yeni Subaru Solterra iç mekanı

Geçen ay neredeyse tamamlanan dış görünümün ardından iç mekanın yeni bir önizleme görüntüsü, Solterra’nın Toyota’nın kavisli orta konsolunu, belirgin geniş ekran merkezi ekranını ve sarma tarzı gösterge kümesini paylaşacağını gösteriyor.

Subaru Solterra teknik detayları

Yeni Solterra hakkında detaylı teknik bir bilgiye ulaşılamasa da yeni modelde Subaru’nun geliştirmek için Toyota ile ortak olduğu, e-TNGA olarak bilinen ısmarlama EV platformunu kullanacak. Ayrıca Solterra, mevcut yanmalı motorlu Forester‘a benzer boyutta olacak.

Mimari, farklı uzunluklardaki araçlara izin verecek şekilde son derece uyarlanabilir olacak şekilde tasarlanmıştır ve her iki aksa da motor takma yeteneği sayesinde ön, arka ve dört tekerlekten çekiş düzenleri için kullanılabilir. Ayrıca birden fazla pil boyutunu kabul edebilir. Toyota, e-TNGA platformunda altı adet EV modeli geliştirmeyi planlıyor.

Subaru, Solterra adının Latince “güneş” ve “dünya” kelimelerin birleşiminden oluştuğunu ve “doğa anayı takdir etmek ve onunla birlikte yaşama biçimini daha da ilerletmek için” seçildiğini söylüyor. Japon medyası daha önce arabanın Evoltis olarak adlandırılabileceğini bildirmişti.

Subaru’nun ilk elektrikli otomobili, elektrifikasyon planlarında önemli bir adım. Firma, yakın zamanda Forester, Impreza ve XC‘nin hafif hibrit versiyonlarını piyasaya sürdü ve 2030 yılına kadar küresel satışlarının en az %40’ının elektrikli veya hibrit olmasını hedefliyor.

Subaru daha önce ilk elektrikli otomobilinin kendi Global Platformu üzerine kurulu mevcut bir modele dayalı olmasını planlamıştı ancak Toyota ile yeni ortaklığı nedeniyle bu konsepti değiştirdi.

Subaru, keskin bir şekilde tasarlanmış dış cephesi, yüzer bir orta konsola sahip çarpıcı bir kabine sahip Solterra’nın 2023 model yılı araç olarak satışa çıkacağı önümüzdeki yılın ortalarında galerilerde görmeyi bekleyebileceğimizi söylüyor. Toyota bZ4X’in aynı zamanda, muhtemelen benzer bir fiyat etiketi ve Solterra’dan sadece küçük farklılıklar ile satışa çıkmasını bekliyoruz.

“SAIC Design yeni R RYZR konseptini tanıttı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version