Site icon Dijital Tekerlek

Stellantis ve Samsung SDI işbirliği devrede!

Dünyanın en büyük otomotiv gruplarından olan Stellantis ile Samsung SDI işbirliği ile batarya üretimi gerçekleştirilecek. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Elektrikli girişimlerine devam eden Stellantis; Samsung SDI ile Kuzey Amerika’da Lityum İyon Batarya üretim tesisi kurmayı planlıyor. Bununla birlikte ortak girişimin imzaları atılırken, bu tesisinin 23 gigawatt saat üretim kapasitesine sahip olması hedefleniyor. Ayrıca bu kapasite gerekli yatırımlar ile 40 gigawatt saat seviyesine kadar yükseltilebilecek.

Samsung SDI ortaklığı ile hayata geçirilecek proje içerisinde üretim tesisinin 2025 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor. Bununla birlikte geçtiğimiz haftalarda LG Energy Solutions tarafıyla da batarya hücreleri ve modüller için bir ortaklık kuran Stellantis; özellikle bu işbirlikleri ile geleceğe yönelik adımlar atmaya devam ediyor.

Amerika pazarındaki toplam satışların yüzde 40’ının elektrikli araçlardan oluşmasını hedefleyen markanın bu adımları bu hedefini de destekler nitelikte.

2025 yılına kadar elektrikli araçlara geçiş ve yazılım geliştirmeleri için 30 milyar Euro’nun üzerinde yatırım planlanıyor. Bununla birlikte gelirlere kıyasla toplam sermaye harcaması ve AR-GE giderleri ile sektörden yüzde 30 daha verimli olma hedefi de; otomotiv grubu için geçerliliğini halen korumaya devam ediyor.

Stellantis ve Samsung SDI tarafından açıklamalar

Stellantis CEO’su Carlos Tavares konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanıyor;

“Dünya çapında tanınmış ortaklarla çalışma stratejimiz, tam olarak müşterilerimizin talep ettiği gibi, güvenli, uygun fiyatlı ve sürdürülebilir araçlar tasarlamak ve inşa etmek için gereken hızı ve çevikliği destekliyor. Geleceğimiz için yapılan bu kritik yatırımda çalışan tüm ekiplere minnettarım”

Samsung SDI Başkanı ve CEO’su Young-hyun Jun ise şu açıklamada bulunuyor;

“Bataryaya yönelik ortak girişimle, Samsung SDI’ın batarya teknolojisinden, kaliteli ürünlerinden ve güvenlik önlemlerinden yararlanarak Kuzey Amerika elektrikli araç pazarındaki müşterilerin yüksek standartlarını karşılamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

“2022 Toyota Aygo X modeli resmi olarak tanıtıldı!”

Exit mobile version