Site icon Dijital Tekerlek

Stellantis ve Amazon işbirliği devrede!

Stellantis ve Amazon 2024’ten itibaren küresel olarak piyasaya sürülen araçlar için yeni bir SmartCockpit bağlantı platformu geliştirme üzerinde çalışacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Dünya çapındaki iki büyük şirket,  “müşterilerin dijital yaşamlarıyla sorunsuz bir şekilde bütünleşen ve düzenli kablosuz (OTA) yazılım güncellemeleriyle zaman içinde değer katan bir yazılım tabanlı ürün ve hizmetler paketi oluşturmak” amacıyla işbirliğine gidiyor.

Stellantis ve Amazon SmartCockpit

SmartCockpit platformu ilk olarak 2024 yılında yapılacak olan yeni STLA mimarisine sahip Stellantis portföyündeki elektrikli araçlar ile kullanıcılara sunulacak. Halihazırda işlevsellik tarafında herhangi bir açıklama paylaşılmadı. Bununla birlikte sistemin Stellantis araçlarına nasıl entegre edileceği noktasında ilk örnek Chrysler Airflow konseptiyle birlikte gösterildi.

SmartCockpit tarafında Amazon’un katkısı, navigasyon, bakım, ticari ve ödeme işlevleri gibi noktalar ile Alexa sesli asistanının entegrasyonu şeklinde olacak. Bununla birlikte SmartCockpit “özel hizmetler ve deneyimler” sunmak için uyarlanabilir bir arayüz ile her yolcuya en uygun bilgi ve özellikleri sunabilecek. 

Yeni ortaklık ile birlikte Stellantis, 2024 yılına kadar bulut teknolojileri konusunda 5000’den fazla geliştirici ve mühendis yetiştirmek adına Amazon Web Services ile birlikte çalışacak.

Son olarak Stellantis ve Amazon arasındaki ortaklık, Stellantis ve Foxconn arasındaki dijital kokpitler ve bağlantılı hizmetler geliştirmeye odaklanan Mobile Drive adlı bir ortak girişime dayanıyor.

“Yeni Opel Astra Sports Tourer şıklık ile pratikliği birlikte kullanıcılara sunabiliyor”

Exit mobile version