Site icon Dijital Tekerlek

Stellantis rekor finansal sonuçlar ile göz dolduruyor

Stellantis rekor finansal sonuçlar ile göz dolduruyor 2

Dare 2030 projesi ile dikkatleri toplayan Stellantis global çapta yakaladığı rakamlar ile dikkatleri çekmeyi başardı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Dünyanın önde gelen otomotiv gruplarından Stellantis, ilk yılında global çapta büyüme rakamları yakaladı. Bununla grubun net gelirleri, %14’lük artış ile 152 milyar Euro’ya ulaşırken; düzeltilen faaliyet geliri (AOI) ise %11,8 marj ve tüm segmentlerdeki kârlılık ile yaklaşık olarak iki katına çıkarak ve 18 milyar Euro seviyesine ulaştı. Yalnızca otomotiv değil, mobilite çözümleriyle de 2021 yılında dikkatleri üzerine toplayan grubun net kazancı 3 katına yakın artarak 13,4 milyar Euro oldu. Ayrıca ilk yılında güçlü kârlılık ve net nakit sinerjisi ile 6,1 milyar Euro endüstriyel serbest nakit akışı yakalayan Stellantis, yaklaşık olarak 3,2 milyar Euro net nakit faydası elde etti. Bütün bunların yanı sıra 62,7 milyar Euro’luk kullanılabilir güçlü bir likiditeye sahip olan Stellantis’in hissedar onayına tabi olarak ödeyeceği temettü miktarı 3,3 milyar Euro oldu.  

Son olarak hem gelecek planları hem de attığı spesifik adımlar ile dikkat çeken grup; 2030 yılına kadar yeni ürün stratejisi ile büyümeye son gaz devam etmeyi hedefliyor.

“2022 Yılın Otomobili: Kia EV6!”

Exit mobile version