Site icon Dijital Tekerlek

Stellantis elektrikli hibrit minibüsleri hazırlıyor

Stellantis elektrikli hibrit minibüsleri hazırlıyor 2

Stellantis bu sene PSA ve Fiat Chrysler’in birleşmesinden sonra oluşan bir grup. Grubun hazırladığı yeni minibüs modelinin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Marka 2021 yılının sonunda hidrojen yakıtlı, elektrikli plug-in hibrit minibüs modellerini satmayı hedeflediklerini açıkladı.

Planlar bu yılın sonuna kafar tüm minibüslerin tamamen elektrikli versiyonlarına kavuşması yönünde. Bununla birlikte marka günde 300 kilometreden fazla araba kullanan müşteriler için çevre dostu bir çözüme ihtiyaç duyduğunu kabul etmekte.

Stellantis teknik özellikler bakımından nasıl ?

Marka içten yanmalı motorlu versiyonlarla aynı kargo ve yük hacimlerini muhafaza etmesini sağlamak için, orta büyüklükte 45 kW değerinde yakıt hücresi, elektrikli tahrik motorunun yanında kaputun altına yerleştirilmekte. Ayrıca 4.4 kilogram değerinde hidrojen tankı zeminin altında yer almakta. Bununla birlikte modelde tüm olağan EV rejeneratif fren sistemleri yer almakta.

Model teknik anlamda ise 132 beygir güce sahip. Bununla birlikte modelin çekme kapasitesi 1100 kilogram. Bu sayede model 0-100 km/s hızlanma süresi tarafında 15 saniyelik bir değere sahip. Baktığımız vakit bu veriler oldukça yeterli görünmekte.

Son olarak soldan direksiyonlu modellerin üretiminin Almanya’nın Rüsselsheim kentinde başlaması beklenmekte.

“Fiat Hey Google özel sürümleri ile sesli asistanı getiriyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version