Site icon Dijital Tekerlek

Stellantis, 2026 yılından itibaren tamamen elektrikli olacak

Stellantis, 2026 yılından itibaren tamamen elektrikli olacak 3

Stellantis, 2026 yılından itibaren Avrupa’da piyasaya sürdüğü modellerin tamamını elektrikli hale getirecek. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

CEO Carlos Tavares tarafından detaylandırılan Dare 2030 stratejsi ile; şirketin 14 markasının her birinin yeni elektrikli modellere kavuşturulması bekleniyor. Bununla birlikte grup kullanılacak gelişmiş yazılım mimarisi ile tamamen elektrikli ürün gamını kullanıcılara sunmayı hedefliyor. Şirket önümüzdeki on yılın sonunda Avrupa pazarında yalnızca elektrikli model satmayı planlanıyor. Ayrıca ABD pazarındaki binek otomobiller ve hafif ticari araçların ürün gamının %50’si aynı zamanda saf elektrikli olacak.

Genel olarak plan dahilinde 2030 yılına kadar 75 yeni BEV modeli piyasaya sürülecek. Bununla birlikte yılda beş milyon adetlik bir satış hedefleniyor. Planın bir parçası olarak gösterilen Jeep tarafındaki elektrikli SUV modelin ön izlemeside kamuoyu ile paylaşıldı. Aynı plan dahilinde 2024 yılında piyasaya sürülmesi beklenen tamamen elektrikli Dodge kamyoneti ise büyük bir merakla bekleniyor.

Stellantis açıklamalar

CEO Tavares şirketin 2030 yılına kadar 100 yeni ürün piyasaya süreceğini ve gelirlerin 2021 yılına kıyasla %72 artırmayı hedeflediğini doğruladı. Bununla birlikte Tavares yeni strateji ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Dare Forward 2030 bize her zamankinden çok daha fazlası olmamız için ilham veriyor. Vizyonumuzu genişletiyor, sınırları aşıyor ve mobilitenin tüm yönlerini değiştirmeyi amaçlayan yeni bir zihniyeti benimsiyoruz. ailelerimizin, topluluklarımızın ve içinde faaliyet gösterdiğimiz toplumların iyileştirilmesi.”

“Çeşitliliğimizden güç alan Stellantis, yenilikçi, temiz, güvenli ve uygun maliyetli mobilite çözümleri sunarak dünyanın hareket ettiği yola öncülük ediyor.”

“Stellantis, 2038’e kadar karbon ağı sıfır olacak ve 2030’a kadar %50’lik bir azalmayla iklim değişikliğinin azaltılmasında endüstri şampiyonu olacak. sürdürülebilir bir geleceğe katkı.”

Son olarak şirket EV pil kapasitesini yaklaşık olarak 400 kWh seviyesine çıkarmayı hedefliyor.

“2022 Mercedes-Benz AMG GT Fiyat Listesi ve Teknik Özellikleri”

Exit mobile version