Site icon Dijital Tekerlek

SSC Tuatara modelinin hedefi 3.7 kilometre içerisinde 483 KMH

SSC Tuatara modelinin hedefi 3.7 kilometre içerisinde 483 KMH 14

Dünya üzerinde yer alan en hızlı üretim otomobili olan SSC Tuatara modeli yeni hedefi ile bizlerle. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

SSC Tuatara modeli John Bohmer deneme alanında rekoru 455,2 KMH ile kırmıştı. Kırılan rekor öncesinde, Koenigsegg Agera Rs modelinin 2017 yılında elde ettiği hıza aitti.

Bugüne baktığımız vakit ise Ekim 2020’de 483 km/s üzerinde hızlara ulaşma konusundaki ilk tartışmalı iddiasını kanıtlamakta yetersiz kaldı. Rakiplerinin de çalışması elbette marka için takip etmesi gereken bir diğer taraf. Ayrıca Jerod Shelby elbette bu konu ile ilgili de bir plana sahip.

SSC CEO’su, canavar olarak nitelendirilen modelleri ile ilgili herhangi bir şüpheye yer vermemek adına; bir sonraki Tuatara modelinin en yüksek hızlı model olmasının planlandığını açıklamakta.

John Bohmer deneme alanı koşusunun ana sınırlama olan 3.7 kilometre uzunluğundan daha kısa mesafe olmasına rağmen Shelby; 483 KMH hız hedefine ulaşabileceklerini belirtmekte. Belki de diğer markalara nazaran bunu bir meydan okumak olarak benimsemekteler.

Shelby, MC & T’ye , “Bana göre, saatte 483 KMH üzerinde 2 geçiş yapan ilk araba olabilirsek ve bunu 3,7 kilometre içinde yaparsak, bu bir açıklama olduğunu düşünüyorum” dedi .

Son olarak herkesin aklında yer alan diğer soru ise aracın direksiyonunda kimin olacağı. Shelby röportajında bu konu ile alakalı herhangi bir bilgi vermemekte. Bu yüzden sürücüyü öğrenmek için resmi açıklamayı beklemekteyiz. Fakat 2021’de kırılan rekor koşusunda sürücü olan Dr. Caplin isminin en büyük aday olduğunu da belirtmek gerek. Ayrıca SSC markasını Tuatara modeli ile Nurburgring tur rekorunu da kırmayı hedeflemekte. Elbette bu hedefinde gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bekleyerek göreceğiz.

Bugün satın alabileceğiniz en hızlı arabalar isimli listemize buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version