Site icon Dijital Tekerlek

Sony, Otomobil Sektörüne Girmiyor!

Sony, Otomobil Sektörüne Girmiyor! 3

Teknolojik anlamda kendini geliştirmiş olan Sony, ön plana televizyon ve telefonlarıyla çıkmıştı. Kısa süre önce gerçekleşen CES 2020 adlı tüketici elektroniği fuarında tanıtmıştı. Vision-S adında bir konseptle otomobilini sergileyen Sony markası için pek çok kişinin aklına “Sony, Otomobil Sektörüne Girecek Mi? sorusu gelmişti. Hayır sevgili dijital tekerlek takipçileri. Sony, Otomobil Sektörüne Girmiyor!

Alanında uzman olan markanın araba tanıtımı yapması, teknoloji severler tarafından oldukça dikkat çekmişti. Teknoloji devi olan markanın böyle bir tanıtım yapması, herkesi şaşırtmış ve akıllara farklı sorular getirmişti. Aslında bilinmeyen şuydu. Bu teknoloji devi olan markanın fuar da tanıttığı araçtaki amacı neydi? Aslında cevap çok basit. Marka kendini tanıtmak istiyor. Yani bu demek oluyor ki; Sony, bu fuarda sergilediği Vision-S aracını yalnızca şov aracı olarak kullanmış!

Sony, Vision-S’yi Şov Aracı Yapmış!

Evet yanlış duymadınız. Fuarda tanıtılan bu araç yalnızca şov için tanıtılmış. Dijital tekerlek ekibi olarak sizler için bu konuyla ilgili küçük bir araştırma yaptık. Yaptığımız araştırma sonucu, Vision-S konseptini geliştiren ekibin başında yer alan Izumi Kawanishi, Japonya da gerçekleştirdiği bir röportaj da bu konseptin üretilmesi gibi herhangi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Izumi Kawanishi yaptığı bir açıklamada;

“Sony’nin otomotiv sektöründeki yerine ve önemine dikkat çekmek olduğunu ve bu konsept, Sony olarak otomobillere neler yapabileceğimizi gösteriyor. Otomobillerin evrimi için faydalı olacak imkan ve teknolojileri araştırmaya devam ediyoruz. Bu konsept, güvenlik ve konfor anlamında da çok şey vaad ediyor.” demiş.

Vision-S Özellikleri

Sony tarafından tanıtılan aracın özelliklerini merak eden kişilere söylemek gerekirse şu şekilde bahsedebiliriz.

Aracın içerisinde 33 adet sensör bulunuyor. Yani bu durum demek oluyor ki araç tamamen otonom bir sürüş kabiliyetine sahip. Bu duruma ek olarak da aracın konsolunda panoramik şeklinde konumlandırılmış olan dijital ekran sistemi yer alıyor. Bu ekranlar sayesinde de aracın bilgileri ve yolcular için eğlence programları yer alıyor. Her araç için aynı zamanda her koltuğa hopörler de koymuştur. Bu nedenle 360 derecelik oldukça geniş olan bir ses sistemi Vision-S araçta bulunmakta.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Avrupa’da Dizel Yasağı Türkiye’yi Perişan Etti!

Exit mobile version