Site icon Dijital Tekerlek

Sondors Metacycle elektrikli motosikleti dikkat çekiyor

Sondors Metacycle elektrikli motosikleti dikkat çekiyor 13

Sondors, e-bisikletlerinden ayrılan ve fiyat etiketi diğer rakiplerine göre uygun olan, menzil konusunda da iddialı olan ilk elektrikli motosikleti Sondors Metacycle modelini tanıttı. Modelin 5.000 $ gibi bir baz fiyat ile satışa sunulacağı duyuruldu.

Herkes belirlenen fiyatın diğer modellere göre uygun olma sebebini merak ediyor. En büyük sebep belki de karşılaştıracak olursak Harley-Davidson Livewire in  234  kilometrelik menzili karşısında Metacycle’ın menzil tarafında  128  kilometre kadar çalışabilen 4.000 watt-saatlik bir bataryaya sahip olması.

Sondors Metacycle teknik özellikleri

Modelin ulaşabileceği maksimum hız 128 km/s olarak belirtildi. Normal gücü 11 (8KWh) beygir ve en tepe gücü 20 (14,5KWh) beygir olarak belirtilen modelin normal tork değeri 108 Nm iken tepe tork değeri ise 271 Nm olarak açıklandı. Yukarda belirttiğimiz gibi 4.000 watt-saatlik bataryası ile birlikte 128 kilometrelik bir menzile sahip.

Modelin bataryası çıkarılabiliyor bu sayede ister evde, ister ofiste şarj edilebiliyor olması kullanıcısına sunduğu kolaylıklar arasında yer alıyor. Fren tarafında ise model Brembo marka frenlere sahip.

Şirketin kurucusu Storm Sondors açıklamasında model ile ilgili, “Bu bisikleti meraklılar, yarışçılar veya garajda üçüncü veya dördüncü bir oyuncak isteyen insanlar için tasarlamadık.” “Her gün yola çıkmanın tadını çıkarmak isteyen gerçek insanlar için eğlenceli ve kolay bir çözüm.” Cümlelerini kullandı.

Kurucu Storm Sondors’un açıklamalarına baktığımızda da modelin kentsel alanlarda gezinmeye odaklandığını anlayabiliyoruz. Ayrıca model beyaz, siyah veya gümüş renkleri ile kullanıcıya sunulacak.

Modelin 2021 yılının 4.çeyreğinde tamamen kullanıcıya ulaştırılabilir olması planlanıyor.

Tarform Luna elektrikli motosiklet 200 km menzil sunuyor

Exit mobile version