Site icon Dijital Tekerlek

Son Şampiyon Hyundai i20 ile Kendinden Emin

Son Şampiyon Hyundai i20 ile Kendinden Emin 2

Son Dünya Ralli Şampiyonu Ott Tanak, bu hafta içerisinde Hyundai i20 Coupe WRC ile yaptığı test sürüşünün ardından şampiyonluğunu koruyacağını belirtti. Bu konuda hiçbir şüphesinin olmadığının altını çizen Ott Tanak, gelecek yarışlarda da şampiyonluğu elde edeceğini söyledi.

Tanak, bu sene içerisinde olan yarışta Toyota ile WRC şampiyonluğunu kazandıktan sonra şok bir şekilde Hyundai ile iki senelik bir anlaşma imzalamış ve ilk testinin ardından açıklamalarda bulundu. 2020 yarışları için Thierry Neuville, Sebastien Loeb ve Dani Sordo’ya katılan Estonyalı sürücü, şampiyonluk için savaşmaya şimdiden ikna olduğunu ve Hyundai aracı ile şampiyonluğa ulaşacağını açıkladı. Hyundai ile test sürüşünü de sağlıklı bir şekilde gerçekleştirdiğinin altını çizen Tanak, bu sene Hyundai markasının üreticiler şampiyonasını da kazandığını hatırlatarak, gelecek sezon şampiyon olmaması için hiçbir sebep bulunmadığının bir kez daha altını çizdi.

Toyota Yıllarım Harikaydı

Konuşmasında Toyota ile olan anılarını da anlatan Tonak, takım değiştirmenin hiçbir zaman kolay olmadığını üstelik gelişen ve üreten bir markayı biranda bırakmanın pilotlar için son derece riskli olduğunun altını çizen Tonak, şuan  yeni bir marka ile imzaladığı anlaşmanın daha iyi sonuçlara ulaşacağının altını çizerek, gelecek seneki şampiyona için Hyundai ile çok savaşıp yarışı birinci bitireceğini belirtti. 

Her yarışmacının olduğu yerde kalmak yerine her zaman daha üste çıkmasının oldukça verimli olacağını belirten Tonak gelecek sezon içinde motivasyonunu yukarlara çıkartarak şampiyonlukta kalmaktan başka bir amacının olmadığını belirtti.

Exit mobile version