Site icon Dijital Tekerlek

Smart Concept #1 konsepti minimum değişiklikle üretime girecek

Smart Concept #1 konsepti marka tarafından yapılan açıklamalar ile minimum değişiklik ile üretime girecek. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Smart Concept #1, yeni Geely ortaklığıyla geliştirilen sıra dışı bir model olarak dikkatleri çekmeyi başarmıştı. Modelin sıra dışı tasarımı olabildiğince üretim hattına aktarılması hedeflenmekte. Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne yapılan kayıtlı patent başvuruları, nihai üretim otomobilin tasarımının ön izlemesini yapıyor. Bu önizlemelerin Münih Otomobil Fuarında sergilenen model ile örtüşmesi özellikleri dikkatleri çekiyor.

Yeni #1 SUV modeli 2019 yılında yanmalı motorları tamamen terk eden Smart tarafının; sıfırdan üretilen ilk özel elektrikli modeli.

Smart #1 tasarımı

Modeli en iyi yansıtan özellikler arasında klasik Smart modellerinde gördüğümüz; ön ve arka taraftaki kısa olan çıkıntılar yer alıyor diyebiliriz. Bu çıkıntıların kısa olması ile birlikte; modelin şehir içinde kullanımı gerçekten oldukça kolay bir hale geliyor. Bununla birlikte model panoramik tamamen açılan bir tavana, çerçevesiz kapılara ve zıt siya alt gövde elemanlarına sahip. Ayrıca arkadan menteşeye sahip olan kapılar tutamak yerine dokunmaya duyarlı olan ışık panelleri ile açılıyor.

Sahip olduğu dingil mesafesi itibariyle; oldukça geniş bir iç mekana sahip olan model 4 koltuklu bir oturma düzenine sahip.

Teknik ayrıntılar konusunda model ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmasa dahi; gelecekteki Smart modelleri “en yüksek düzeyde dinamik yol tutuşu ve pasif güvenlik” vaat eden ve Geely tarafından geliştirilen bir EV platformu üzerine inşa edilmesi planlanıyor.

“Citroen Ami yeni tasarım seçeneklerine kavuşuyor”

Exit mobile version