Site icon Dijital Tekerlek

Smart #1 konsepti yeni bir çağı başlatmayı hedefliyor

Smart, IAA Mobility etkinliği ile birlikte Smart #1 kompakt SUV konseptini resmi olarak kamuoyuna duyurdu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yüzde elli oranında ortağı olan Geely tarafından sağlanan platform üzerine inşa edilen model dikkatleri çekmeyi başardı. Bu konsept ile birlikte Smart tarafında ilk kez SUV bir model görüyoruz. Genelde şehir içi kullanışlı otomobiller üreten marka; gözlerini geleceğe yönelik elektrikli şehir içi kullanışlı modellere dikmiş görünüyor.

Smart #1 boyutları

Teknolojiye vurgu yapan modelin boyutlarına baktığımız vakit bizleri; 4290 milimetre uzunluk, 1910 milimetre genişlik, 2750 milimetre dingil mesafesi ve 1698 milimetre yükseklik bekliyor. Baktığımız vakit bu değerler Mercedes-Benz EQA modeliyle bir hayli yakın.

Smart #1 tasarımı

2019 yılından itibaren içten yanmalı motorları tamamen terk eden marka; yeni konsepti ile birlikte dikkatleri çekmeyi başardı. Bununla birlikte konsept ile birlikte model Tasarım Patronu Gorden Wagener’e göre; “havalı, yetişkin” bir marka imajını teşvik etmeye çalışan evrimsel tasarım ögelerine sahip.

Modeli en iyi yansıtan özellikler arasında klasik Smart modellerinde gördüğümüz; ön ve arka taraftaki kısa olan çıkıntılar yer alıyor diyebiliriz. Bu çıkıntıların kısa olması ile birlikte modelin şehir içinde kullanımı gerçekten oldukça kolay bir hale geliyor. Bununla birlikte model panoramik açılır bir tavana, çerçevesiz kapılara ve zıt siya alt gövde elemanlarına sahip. Ayrıca arkadan menteşeye sahip olan kapılar tutamak yerine dokunmaya duyarlı olan ışık panelleri ile açılıyor.

Sahip olduğu dingil mesafesi itibariyle oldukça geniş bir iç mekana sahip olan model 4 koltuklu bir oturma düzenine sahip.

Teknik ayrıntılar konusunda model ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmasa dahi; gelecekteki Smart modelleri “en yüksek düzeyde dinamik yol tutuşu ve pasif güvenlik” vaat eden ve Geely tarafından geliştirilen bir EV platformu üzerine inşa edilecek.

Son olarak Smart #1 konsepti ile birlikte ilk kez görülen markanın yeni ürün serisinde; hızlı şarj, uzun pil ömrü ve kablosuz yazılım güncelleme desteği kullanıcılara sunmayı hedefliyor.

“Mercedes-Maybach EQS SUV lüks EV olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version