Site icon Dijital Tekerlek

Skywell ET 5 modeli Türkiye’de satışa sunuluyor

Elektrikli Skywell ET 5 SUV modeli Ulu Motor distribütörlüğü ve teknolojik ortaklık anlaşması ile ülkemizde satışa sunuluyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Çinli otomobil üreticisi Skywell ile yapılan ortaklık ile Ulu Motor; elektrikli araçlar pazarında önemli bir role sahip olmayı hedefliyor. Bununla birlikte markanın ET5 modeli resmi olarak ülkemizde satışa sunuluyor. Kısa sürede şimdiden 25 adet ön sipariş alan model 3 farklı donanım seviyesiyle kullanıcılara sunuluyor.

Skywell Türkiye CEO’su Mahmut Ulubaş model ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

“Bu doğrultuda Çin’in dünyada yükselen elektrikli otomobil markalarından Skywell’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendik. Markanın elektrikli SUV modeli ET5, Almanya, Romanya ve İsrail’de pazara sunuldu. Biz de Ulu Motor çatısı altında, SkywellTürkiye olarak Kasım ayında yeni modelimizi Türkiye’de satışa sunduk. İlk 25 adetlik ön siparişimizi kısa sürede aldık ve bu yıl 100 adetlik bir satışa imza atmak istiyoruz. Önümüzdeki yıl ise toplam 8 bin adet elektrikli aracın satılmasını öngördüğümüz ülkemiz pazarında, ET5 ile 1000 adetlik bir satışı hedefliyoruz. Skywell ile imza attığımız uzun vadeli iş birliği doğrultusunda önümüzdeki 5 yıl, 5 farklı modeli pazara sunacağız. Araçlarımıza yerinde servis hizmetimiz, uzaktan müdahale imkânımız, abonelik programlarımız ve hizmetlerimizi desteklediğimiz mobil uygulamamızla günümüzün ileri teknolojisini Skywell ile birlikte sunuyoruz. Ulu Motor olarak; Skywell’in sadece bir distribütörü değil, aynı zamanda Ar-Ge süreçlerinde de birlikte çalışan bir iş ortağıyız. Bu kapsamda yazılım geliştirme tarafını burada sağlıyor ve teknolojimizi de ihraç ediyoruz”

Skywell ET 5 teknik özellikleri

Model sahip olduğu elektrikli motor ile 200 beygir güç üretebiliyor. Bununla birlikte model bünyesinde bir çok akıllı bağlantı sistemini barındırıyor. NEDC testlerine göre ise model 520 kilometrelik bir sürüş menziline sahip. Modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 7.9 saniye seviyesinde. Ayrıca otomatik sürüş destek sistemleri ve üstün performansıyla model; yeni nesil otomobil kavramına eksiksiz bir şekilde uyum sağlayabiliyor.

Boyutları

Model 4698 milimetre uzunluğa, 1908 milimetre genişliğe, 1696 milimetre yüksekliğe ve 2800 milimetre seviyesinde aks mesafesine sahip. Boyutları itibariyle oldukça geniş iç yaşam alanına sahip olan modelin bagaj tarafında ise; 467 litrelik alan bizleri bekliyor. Bu alan koltukların katlanmasıyla 1141 litre seviyesine yükselebiliyor.

Skywell ET 5 iç yaşam alanı

Geniş iç mekanda kullanıcılara bir çok özellik sunuluyor. Bununla birlikte model akıllı sistemler ile donatılırken üç farklı sürüş modunu da kullanıcılara sunuyor. Saklama alanı tarafında bizleri farklı boyutlarda 24 adet saklama alanı bekliyor. Oldukça büyük panoramik sunroof ile daha ferah bir iç yaşam alanı mevcut. Standart N95 klima filtre, mikron düzeyinde temiz bir havalandırma sistemi özelliğini kullanıcılara sunuyor.

Teknolojik detaylar

Skylink bağlantı sistemi ile model bir çok dijital özelliği kullanıcılara direkt olarak sunuyor. Bununla birlikte multimedya ekranına yüklenebilen Skyworth, Midea, JD, Huawei, Alibaba gibi uygulamalarda oldukça dikkat çekici. Ayrıca modelde 4G seviyesinde ücretsiz veri, devasa Skyworth ses ve video kaynakları gibi detaylarda mevcut.

L2.5 otonom sürüş özelliğine sahip olan; ET5 modeli kullanıcıların sürüş keyfini daha konforlu bir hale getirebiliyor. Bu kapsamda model ile tam hız uyarlanabilir hız sabitleme ACC, şeritte kalma yardımcısı LKA, entegre seyir yardımcısı ICA, trafik hız sınırı tanımlama TSR, otomatik park APA ile otomatik kısa ve uzun far yardımcısı gibi 15’in üzerinde otomatik sürüş işlevi kullanıcılara sunuluyor.

Son olarak, Skywell ET 5 modeli 8 yıl 150 bin kilometrelik batarya garanti süresi ile oldukça iddialı olan bu kullanım ömrünü kullanıcılara sunabiliyor. Bununla birlikte modelin garanti süresinin elektrikli otomobillerdeki en uzun garanti süresi olduğunu belirtmek gerekiyor.

“Yeni Maserati GranTurismo kameralara yakalandı”

Exit mobile version