Site icon Dijital Tekerlek

Skoda Enyaq iV SportLine karşımızda

Skoda Enyaq iV SportLine karşımızda 6

Skoda markasının tamamen elektrikli SUV modeli olan yeni Skoda Enyaq iV SportLine bizlerle. Modelin detaylarına gelin birlikte göz atalım.

Alçaltılan spor şasisi ile model SUV kimliğiyle birlikte oldukça sportif de görünmekte.

Skoda Enyag iV tasarımı

Modelde ilk olarak 20″ boyutundaki alaşımlı jantlar göze çarpmakta. Bununla birlikte dış tasarımda yer alan siyah detaylar, modele oldukça sportif bir hava kazandırmakta.

Arka tarafta olan parlak kaplama, ön ve arka tamponlar, ayna kapakları, pencere çerçeveleri gibi ince detaylarda bütünlük sağlanmış görünmekte.

İç tasarıma göz attığımız vakit ise SportLinekoltukları güzel görünüyor. Bununla birlikte üç kollu direksiyon simidi de dış tasarımdaki sportif tasarımı içeriye aktarmakta. Ayrıca yer alan karbon fiber kaplamaları da oldukça güzel görünmekte.

Modelin SportLine şasisi önde 15mm ve arkada 10mm alçaltılmış vaziyette. Bu sayede ağırlık merkezinin düşmesi ile birlikte yol tutuşu da artmakta.

Skoda Enyag iV teknik özellikleri

Bahsettiğimiz yeni donanım seviyesi olan SportLine için veriler şu şekilde; 201 beygir gücünde elektrik motoruna sahip. Bununla birlikte modelin platformu VW Grubu tarafından bildiğim MEB platformu. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 8.5 saniye olması beklenmekte. Modelin 80 varyantı’nın menzili ise 519 kilometre olması beklenmekte.

Ayrıca Skoda Enyaq iV modelinin bir başka güçlü varyantı da mevcut. Varyant’ın ismi 80x olarak geçmekte. 80x varyantı ile birlikte, dört çeker çekiş sistemi ve iki elektrikli motor gelmekte. 261 beygir güce sahip olan modelin 425 Nm tork değeri de mevcut. Menzili ise 500 kilometre civarında olması beklenmekte. Her iki varyant için de pil tarafında 13 saatte tamamen şarj olabilen 82 kWh değerine sahip lityum pil mevcut.

Sonuç olarak Skoda tarafının elektrikli SUV modeli birçok kişi tarafından merakla beklenmekte. Son olarak ise modelin fiyatının ise 38.000 Sterlin seviyesinden başlaması planlanmakta.

“2021 Skoda Scala fiyat listesi ve teknik özellikleri” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version