Site icon Dijital Tekerlek

Sıradışı polis arabası: Citroen Ami!

İlk çıktığı günden itibaren dikkatleri çeken Citroen Ami bu kez de polis arabası olarak bizlerle. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yunanistan’ın Chalki adasında görev yapacak olan modeller büyük bir merakla kamuoyuna duyuruldu. Bununla birlikte model oldukça küçük olan adanın görevli polisleri tarafından kullanılacak. Elektrikli küçük Citroen Ami modeli ile bir çift E-C4 crossover ve bir adet E-Spacetourer modeli de adanın filosuna katılacak. Ayrıca Chalki Eneji Topluluğu’na bir adette E-Jumpy modeli teslim edilecek. Yapılan Citroen işbirliğiyle adanın filosundaki elektrikli araç sayısının da arttığını belirtmek gerek.

Citroen CEO’su Vincent Cobee anlaşma ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

 “Bu istisnai projede Chalki Adası ile işbirliği yapmaktan gerçekten memnunuz.”

“Bu işbirliği, günlük yaşamlarında ve hareketliliklerinde insanlarla yakından bağlantılı, yenilikçi ve cesur bir marka olan Citroen’in ruhuna tamamen uygundur.”

Citroen Ami teknik özellikleri

Hatırlatmak gerekirse Ami modelinde 5.5 kWh değerinde olan bir pil paketi mevcut. Bu sayede model 70 kilometre menzile sahip. Modelin azami hızı ise 45 km/s seviyesinde. Yani model küçük Yunan adası Chalki için oldukça mantıklı bir seçim

Son olarak elektrikli modellerin resmi filolarda yer almasını görmek oldukça güzel. Yüksek ihtimalle gelecekte bu tarz elektrikli resmi araçların sayısı da bir hayli artacak.

“Otomobil üreticilerinin en ünlü reklam sloganları” başlıklı listemizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version