Site icon Dijital Tekerlek

Singer Porsche 911 Turbo restomod duyuruldu

Singer Porsche 911 Turbo restomod 1989 ve 1993 yılları arasında üretilen 911 Turbo modelini temel alıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

California merkezli Singer, 964 kodlu Porsche 911 modelini restomod olarak yeniden inşa ediliyor. Bununla birlikte Turbo Study olarak isimlendirilen proje, kapsamlı bir prototipleme ve pazar araştırmasının sonucunda inşa ediliyor.

Singer Porsche 911 Turbo teknik özellikleri

Modelin motor tarafında; 3.6 litreden 3.8 litreye yükseltilen, 450 beygir güç üretebilen çift turboşarjlı motor yer alıyor. Bununla birlikte modelin stok 964 911 Turbo modelinden yaklaşık 95 beygir daha güçlü olduğunu söylemek gerekiyor. Turbo Study’nin hem arkadan hem de dört tekerlekten çekiş sistemi seçenekleri ile kullanıcılara sunulması planlanıyor. Ayrıca mmodelin şanzıman tarafında altı ileri manuel şanzıman kullanılıyor.

Kişiselleştirme noktasında oldukça tecrübeli olan Singer tarafı; isteklere göre modelin hikayesini bambaşka bir noktaya taşıyabileceklerini de özellikle belirtiyor. Görsellerde gördüğümüz modelin rengi “Wolf Blue” olarak tercih ediliyor. Bununla birlikte modelin bünyesinde pist odaklı süspansiyon sistemi ile karbon seramik frenler yer alıyor. Ayrıca modelin dış tasarımı, iç tarafta kullanılan ahşap desenli parçalar ile tamamlanıyor.

Tasarımı

Modelin tasarımına baktığımızda genel gövdenin orijinalliğinin büyük oranda korunduğunu söylemek mümkün. Ancak modelin, ekstra havalandırma delikleri, yeni arka kanadı ve ön saçağı ile restomod olduğunu anlamak mümkün. Ayrıca modelin yeni tasarım detayları ile toplam ağırlık tarafında da hafiflik sağlanıyor.

İç yaşam alanına baktığımızda; krem rengi döşeme, ahşap gösterge paneli kaplaması ve Singer markalı özel gösterge paneli dikkatleri çeken ilk detaylar arasında. Bununla birlikte orta konsolda görülen akıllı telefon yuvası, ısıtmalı koltuklar ve güncel klima sistemi ile modelin kullanım konforuna geliştirilmekte.

Son olarak modelin teknik tarafta sunduğu kişiselleştirme detaylarına ek olarak; iç yaşam alanında da ekstra seçenekler Singer tarafında sunuluyor.

“Lotus Advanced Performance bölümü kuruldu”

Exit mobile version