Site icon Dijital Tekerlek

Sıfır Otomobil Piyasasında Kriz Sona Erdi mi?

Sıfır Otomobil Piyasasında Kriz Sona Erdi Mi?

Otomobil sektöründe uzun bir süre devam eden kriz sona ermiş gibi görünüyor. Önceki dönemlerde, otomobiller liste fiyatının %10-20 üzerinde satılırken, şimdi bazı modellerde %5-10’luk indirimler mevcut. “Talep çok sıraya girin”, “Ek ücretle sıraya girebilirsiniz” diyen galeri ve bayiler, şimdi çeşitli kampanyalar ve indirimlerle müşteri çekmeye çalışıyor.

Bayilerin Yaptığı İndirimler

Otomobilde yapılan satışlar sönüp, modellerde liste fiyatına %5-10 indirimler başlamış durumda. Bazı bayiler, mevcut araçları sıfır kilometre araçlarla değiştirenlere 50 ila 100 bin TL arasında takas desteği sunarken, bazıları ise araç fiyatının %10’una kadar 12 ay 0.99 faizle kredi desteği veriyor. Bu durum, tüketicilere büyük bir avantaj sağlıyor ve sıfır kilometre araç sahibi olmayı daha erişilebilir kılıyor.

Bayiler şimdi, stokları eritmek için yapılan kampanyalara çeşitli hediyeler de ekliyor. Bir dönem kaskoyu zorunlu tutan bayiler, şimdi ise bazı modellerde bir yıllık kaskoyu ücretsiz olarak sunuyor. Ayrıca, 50 bin TL değerindeki aksesuarlar için 150 bin TL talep eden bayiler, bu aksesuarları da bazı modellerde araç paketine ekliyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt, araç bulunurluğunda ciddi bir iyileşme başladığını belirtti. Bozkurt’a göre, birçok marka ve modelde daha önce hiç ulaşılamamış satış adetleri görülmekte. Bu iyileşmenin yılın son çeyreğinde de devam edeceği öngörülüyor ve üç yıldır karşılanamayan talebin rekor satışları beraberinde getirdiği belirtiliyor.

Teslim Sürelerindeki Değişim

Sıfır otomobilde işler değişti; teslim süresi 3 aydan, 3 saate düştü. Bu durum, tüketicilerin sabırsızlıkla beklediği araçlara çok daha kısa bir süre içinde kavuşmalarını sağlıyor.

Exit mobile version