Site icon Dijital Tekerlek

Shell ve BYD’den Rekor: Dünyanın En Büyük Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Çin’de Hizmete Girdi!

Shell şarj istasyonu

Elektrikli araçların kullanımının artması, şarj istasyonlarının da evrimini ve yaygınlaşmasını tetikliyor. Akaryakıt sektörünün liderlerinden Shell, bu alandaki etkinliğini artırmak için büyük bir adım attı. Şirket, Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD ile ortaklık kurarak dünyanın en büyük şarj istasyonunu hayata geçirdi.

Shenzhen’de Elektrikli Devrimin Merkezi

BYD ve Shell’in el ele verdiği bu dev projenin yeri, Çin’in teknolojik başkenti olarak bilinen Shenzhen oldu. Ortaya çıkan yüksek güçlü şarj (HPC) istasyonu, sadece bölgesel değil, global anlamda da bir rekora imza attı: Dünyanın en büyük şarj istasyonu unvanını kazandı.

258 Hızlı Şarj Noktası ve Güneş Enerjisiyle Çalışma

Bu dev tesiste, 258 adet hızlı şarj noktası bulunmakta. Shell Recharge markası altında faaliyet gösteren istasyon, testlerde günlük olarak 3.300 elektrikli araca enerji sağlama kapasitesiyle dikkat çekiyor. Bu istasyonun bir diğer öne çıkan yönü ise tamamen yenilenebilir enerjiye dayanması. Şarj noktalarının üzerinde bulunan güneş panelleri, yıllık 300 bin kWh yenilenebilir enerji üretebilme kapasitesine sahip.

Ayrıca, sadece araçları şarj etmekle kalmıyor; içerisinde market, kafe gibi sosyal alanlar da ziyaretçilere sunuluyor. Bu özelliklerle beraber, sadece bir şarj istasyonu değil, aynı zamanda sosyal bir buluşma noktası haline geliyor.

Shell ve BYD Ortaklığı

Shell ve BYD’nin bu dev projeyi hayata geçirmesi, tesadüfi bir iş birliği değil. İki dev şirket, 2022’nin Mart ayında şarj altyapısı için stratejik bir ortaklık kurduklarını duyurmuştu. Bu ortaklığın vizyonu, sadece Çin’de değil, tüm dünyada elektrikli araç şarj altyapısını geliştirmek üzerine kurulu. Ortaklık şu ana kadar Çin’de toplamda 13 bin şarj noktasıyla hizmet sunuyor.

Exit mobile version