Site icon Dijital Tekerlek

Shell Ubitricity’yi satın aldı

Shell Ubitricity’yi satın aldı 5

Enerji devi Shell elektrik enerjisi tarafında yatırımlarına devam ediyor. Bu yatırımların en yenisi olan Ubitricity şirketinin satın alınmasının nedenleri ve amaçları neler ?  Detaylara gelin birlikte göz atalım.

Ubitricity, 2700den fazla genel şarj cihazı ile İngiltere deki elektrikli şarj istasyonlarının Pazarında %13’lük bir Pazar payına sahip. Firma Almanya’da kuruldu. Şarj noktası pazarının %13.1’ine sahip. İkinci sırada ise BP %12 gibi bir değerle yer alıyor.

Ubitricity’nin şarj cihazları diğer şarj istasyonlarından farklı olarak, büyük ölçüde özel bir araba yoluna veya garaja erişimi olmayan kentsel araçların kolay şarj edilmesi hedefiyle lamba direkleri ve direkler gibi yerlere entegre edilmiş bir şekilde kullanıcılarına hizmete devam ediyor. Şarj noktalarının kullanımı ise bir akıllı telefon ile taranan QR kod ardından her şeyi otomatik yapan SmartCable ile etkinleştirilebilecek kadar basit.

Shell markasının EV şarj cihazları konusunda geçmişi

Shell markası öncelikle benzin istasyonlarında kendi şarj cihazlarını kurmaya başladı. Ardından bazı şarj noktası sağlayan şirketlere yatırımları ile dikkat çekti. En sonunda da Ubitricity markasının tamamını satın alarak İngiltere sokaklarında etkinliğini gelecekte te devam ettirmek istediğini göstermiş oldu.

Shell Global Mobility’nin başkan yardımcısı István Kapitány şu açıklamalarda bulundu: “Yerel makamlarla birlikte çalışarak, bir EV’ye geçiş yapmak isteyen artan sayıdaki Shell müşterisini, onlar için mümkün olduğu kadar kolay hale getirerek desteklemek istiyoruz. 

“Ubitricity tarafından sunulan lamba direği şarjı gibi sokak seçenekleri, şehirlerde yaşayan ve çalışan ya da sokak dışı parklara sınırlı erişimi olan kişiler için anahtar olacak. 

“Evde, işte veya hareket halindeyken, müşterilerimize nerede olurlarsa olsunlar şarj edebilmeleri için erişilebilir ve uygun fiyatlı EV şarj seçenekleri sunmak istiyoruz.”

Türkiye’de şarj istasyonları

Ülkemizde 11 firma fiilen şarj istasyonlarına yatırımlarına devam etmekte. 18 firma ise satış ve pazarlama konusunda faaliyetlerini devam ettiriyor.

Bugün ülkemizde Zorlu Enerji’nin liderliğini yaptığı şarj istasyonları konusunda Zorlu Energy Solutions (ZES) 266 lokasyon ve %40 Pazar payı ile 56 şehirde elektrikli araç sahiplerine hizmet veriyor.

Şirket geçtiğimiz yaz ayında toplam 266 lokasyon ve 455 soket sayısına ulaşmış durumda. Şarj istasyonlarının stratejik açıdan çok kullanılan güzergahlar üzerinde konumlandırılması sayesinde kullanılabilirliği de oldukça yüksek seviyede.

Ülkemizde elektrikli araç başına düşen şarj ünitesi sayısı Avrupa ortalamasına göre oldukça iyi durumda. Ülkemizde her 2 araç başına 1 şarj ünitesi düşüyor. Elbette bu sayının ülkemizde elektrikli araçların yeterince yaygın olmaması sebebiyle bu düzeyde iyi olduğu söylenebilir fakat stratejik olarak planlı bir şekilde bu verilerin birlikte arttırılması halinde bu konudaki başarımızın devam ettirilebilir olması bizim için oldukça güzel.

Exit mobile version