Site icon Dijital Tekerlek

Sergio Perez Açıklamalarda Bulundu

Sergio Perez Açıklamalarda Bulundu 2

F1 maratonunun önemli pilotlarından biri olan Sergio Perez, yaptığı açıklamalar ile F1 gündemini değerlendirdi.

Sergio Perez Formula 1 kariyerine Sauber’de başlayarak birçok başarılı pilotun başladığı gibi Ferrari’nin genç akademisinde yarışlara başladı. Mclaren’den gelen teklif sonrası genç akademiden ayrılmak zorunda kalan ve Perez beklenen şampiyonluğu Mclaren’e getiremeyince sezon sonu takımdan gönderildi. Mclaren’den gönderilmesinden sonra Force India’ya geçiş yapan ve altı sezondur burada mücadele veren Perez, şimdiye kadar sekiz kere podyuma çıkmasına rağmen yarış kazanamadı. Fakat şampiyonluktan ziyade, en başından beri sezonsal olarak sergilediği istikrar birçok kişiden taktir almış durumda.

En İyi Takımlar ile Yarış Kazanabilirim

Ocağın 26’sında 30 yaşına girecek olan Perez, yaptığı açıklamada en iyi takımlar ile yarış kazanabileceğini açıklarken birçok gündeme dahil açıklamalarda da bulundu. Perez’in açıklamaları şu şekilde;

Yarış kazanamamaktan korkuyor muyum? Maalesef Formula 1’de bu oluyor. Nico Hulkenberg’i hatırlayın. Padoktaki en iyi pilotlardan birisi, ancak asla podyuma çıkamadı. Bunu başarabileceği bir aracı hiçbir zaman yoktu. Yarışlar kazanıp kazanamayacağımı zaman gösterecek. Sahip olduklarım göz önüne alındığında başarılarımdan memnun olabilirim. Asla podyuma çıkabilecek bir aracım yoktu, ama sekiz kez yapmayı başardım. Her zaman aracın sahip olduğundan daha fazlasını elde etmek istiyorum. Bazen onuncu oluyorum, ama yarışı kazanan kadar iyi bir iş yaptığımı biliyorum. Fark araçta. Ama evet gelişmek ve daha iyisini yapmak istiyorum. Motivasyonum tam olarak bu. Benim için geri kalanların en iyisi olmak da bir zafer. Sözleşmem bittiği zaman sürekli çeşitli teklifler alıyorum. Her zaman seçeneklerim var. Diğer takımların performansımı takip ettiğini bilmek güzel ve bu benim için çok şey ifade ediyor. Elbette zaferi tercih ederim ama elimdeki bu. İlk üç takımda yarışsaydım, sanırım kazanırdım. Umarım yapabileceğim şeyleri gösterme fırsatım olur. On yıldır Formula 1’deyim ve bir sonraki fırsatın ne olacağını asla bilemezsiniz. Pilot her zaman bunun için hazır olmalı.

Perez Yayın Yönetmenleri Hakkında da Açıklamalarda Bulundu

2019 senesinin son yarışı olan Abu Dhabi GP’de son turda McLaren sürücüsü Lando Norris’i geçerek yarışta önemli bir hamle yapan Perez’in bu önemli hareketi yayın yönetmeni tarafından gösterilmedi. Canlı yayında gösterilmeyen bu önemli anlar da yayın yönetmeni Lewis Hamilton’ın son turunu göstermişti. Basın mensupları tarafından sorulan bu soru ile ilgili açıklamalarda bulunan Perez şu şekilde konuştu;

Baktığınız zaman orta grupta aynı lastiklerle, aynı aeroyla, her şeyi neredeyse aynı olan araçlarla mücadele ediyoruz. Bu harika. Evet. Ancak sorun şu ki bu mücadeleleri televizyonda göstermiyorlar. O yönetmenler harika iş çıkarmıyorlar. Yarış orta grupta oluyor ancak göstermiyorlar. Bu inanılmaz. Harika bir spora sahibiz. İzleyenler bu tür yarışları izlemekten mutlu olurlar. Televizyonu açtıklarında bu bölümdeki yarışı kimin kazanacağını bilemiyorlar. Sıralamalarda ilk 5’teki gibi kimin kazanacağı belli olmuyor. Bu heyecan verici bir şey. Bir taraftar olarak ben bunu izlemek isterim.
Exit mobile version