Site icon Dijital Tekerlek

Seat Tarraco FR Hibrit Motorla Gelecek

SEAT’ın SUV ailesinin en büyük aracı olan SEAT Tarraco, plug-in hybrid adında hibrit bir motora ve yepyeni bir donanım seçeneğiyle FR takma adını alabiliyor. Yenilenecek olan SUV, SEAT Tarraco FR PHEV adı altında Frankfurt Otomobil Fuarı‘nda tanıtımı yapılacak.

Tekerlekli Haberlerden Her Gün Haberdar Olun

Yeni çıkacak olan hibrit motor ve yeni donanım paketi FR, müşterinin istekleri doğrultusunda farklı farklı motor-donanım paketi kombinleriyle satışa sunulacak. SEAT Tarraco FR PHEV, 2020 yılının başından itibaren tüm Avrupa ülkelerinde yollara çıkacak.

Seat Tarraco

SEAT Tarraco’nun yeni çıkacak olan plug-in hybrid sistemi, kaputun altındaki 147 beygirlik (hp) 1.4 TSI ünitesi, 85 kW elektrik motoru ve 13 kW kapasiteye sahip lityum iyon bataryadan beslenecek.Toplamında 245 beygir (hp) güç ve 400 Nm tork üretecek olan yeni plug-in hybrid motor, yeni SUV’un 0-100 km/h hızlanma süresini 7.4 saniyede tamamlamasının ve 220 km/h hıza ulaşmasının görevini üstlenecek.WLTP ölçümlerinin verdiği bilgiye göre yeni SEAT Tarraco, 50 km menzilli saf elektrikli sürüşe sahip olacak. SUV’un CO2 emisyon değerleri ise 50g/km’ye kadar düşmesi bekleniyor.

Seat Tarraco

SEAT’ın Leon modelinden de tanıdığımız FR takısı en sonunda SEAT Tarraco’ya da eklendi, bu takı Tarraco’yu kozmetik açıdan çok daha sportif bir hale getirdi. Tarraco’ya özel ızgaralar ve agresif tampon, heybetini artıran daha geniş çamurluklar, aerodinamiyi artırmak için eklenen daha büyük spoiler, isteğe bağlı olarak takılabilen 19 veya 20 inç (opsiyonel) jantlar ve en önemlisi özel olarak geliştirilen Fura Grey gövde rengi.

Tarraco’nun arkasına geçtiğimizde ise stoplara dahil olan çok estetik görünen bir çizgiyi görüyoruz. Aracın içinde ise 9.2 inç büyüklüğünde bir tablet gibi bir ekran karşılıyor bizi. Aracın içinde direksiyonda, pedallarda FR imzalı parçalar bulunuyor.

Seat Tarraco

SEAT Tarraco’nun FR donanımında yeni kullanılmaya başlanan teknolojik yenilikler de var. Örneğin, trailer assist veya SEAT’ın yeni geliştirdiği Parking Heater (aracı soğuk havalarda çalıştırdığımızda daha çabuk motorun ısınmasını sağlayan sistem) kullanılmaya başlandı.

Exit mobile version