Site icon Dijital Tekerlek

SEAT Ateca ve Tarraco modellerine yenilikler getiriyor

İspanya merkezli otomobil üreticisi SEAT, Ateca ve Tarraco SUV modellerini bir dizi yeni teknolojiyle birlikte güncelledi. Peki bu iki SUV modellerine yapılan yeniliklerin detayları neler?

SEAT Ateca ve Tarraco modellerine gelen yenilikler

2021 SEAT Ateca

İlk olarak SEAT’ın Ateca modeline yapılan değişikliklere göz attığımızda, XPERIENCE Lux paketi artık standart olarak çarpışma öncesi yardım güvenlik paketi ile donatılmış. Bu paket, olası bir çarpışmayı algılamak için öne bakan bir kamera kullanır ve çarpmadan önce emniyet kemerlerini sıkarak, camları kapatarak ve frenleri uygulayarak otomobili ve yolcuları herhangi bir kaza anına hazırlar. Bunun yanı sıra, DSG otomatik şanzımanlı SE ve SE Technology versiyonlarında standart olarak deri kaplı direksiyon simidine yapılan güncelleme ile birlikte geliyor.

2021 SEAT Tarraco

Ateca modeline göre daha büyük olan SEAT Tarraco, SE rozetli araçlarda (SE ve SE Technology) küçük bir donanım güncellemesi ile birlikte geliyor.

SE modelleri artık standart olarak SEAT Connect telematikleriyle uyumludur. Araç sahipleri, bir akıllı telefon yardımcı uygulaması kullanarak bir hesap oluşturabilir ve araçlarını cihazları aracılığıyla uzaktan takip edebilir ve akıllı telefonları aracılığıyla kilitleme ve kilit açma gibi belirli araç işlevlerini kontrol edebilme imkanına sahip olacak.

SEAT Connect ayrıca, araç bir kaza olduğunu algılarsa otomatik acil müdahale gibi çevrimiçi hizmetleri sunuyor. Bunun yanı sıra gerçek zamanlı trafik verileri ve doğal ses tanıma kontrolü ile canlı navigasyon hizmetlerini de araç sahiplerine sunuyor.

Bununla birlikte, gelen yeniliklerle birlikte Tarraco SE ve SE Technology modelleri artık standart olarak uyarlanabilir hız sabitleyici teknolojisi ile birlikte satışa çıkacak.

Güncellenen Ateca serisinin fiyatları Birleşik Krallık’ta satışa sunulan Ateca SE 1.0 TSI 110 için 24.560 pound‘dan başlarken, yenilenen Tarraco serisi 30.080 pound‘dan başlıyor.

Yapılan iyileştirilmeler sonrası, ülkemizde de hali hazırda satışa sunulan Ateca ve Tarraco modelleri için yeni fiyat güncellemesi hakkında net bir bilgi şu an için bulunmuyor.

“2022 Honda NSX Type S en iyi performansla veda ediyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version