Site icon Dijital Tekerlek

Sakin Ol Bugatti En Hızlı Sensin 😁😎 490 Km/h NEDİR 😳

Sakin Ol Bugatti En Hızlı Sensin 😁😎 490 Km/h NEDİR 😳 4

Geçtiğimiz günlerde sizler için dünyanın en hızlı otomobillerini yazmıştım. Şimdi ise o sıralamayı bozacak otomobil karşımızda. Araç, Agera RS’in 446 kilometrelik rekorunu tarihe gömdü!

3 milyon $’ı geçen satış fiyatıyla dünyanın en pahalı, en kışkırtıcı ve güçlü araba modellerinden Bugatti Chiron en hızlı otomobile sahip olma iddiasında olmadığını söylese de nefes kesen bir hız rekoru için 6 ay çalıştığı öğrenildi.

Bugatti Chiron

Almanya’nın ünlü Ehra-Lessien pistine çıkan aracın hızı 490,48 kilometre/saate ulaştı. Alman teknik denetim derneği TÜV tarafından onaylandı.  

500’e bir kala hız yapan otomobilin daha yüksek hızlar yaptığı belirtildi fakat bunun en büyük engellerinden biri lastikler olduğu söylendi. Bu hıza ulaşmak için de Şasi Uzmanı Dallara ve lastikler için de Michelin ile iş birliği yaptı.

Bugatti Chiron

Hız İçin Modifiyelendi

Standart Chiron Sport’dan daha farklı olarak 25 cm daha uzun ve oldukça uzun bir kuyruğuyla daha agresif.  Arka kanat ve hava freni, sabit parçalarla değiştirildi ve özel olarak sürtünmeyi en aza indirecek şekilde tasarlandı. İç mekandaki değişikliği göremiyoruz fakat Top Gear’in haberine göre mühendisler aracın tek koltuğunu bırakarak içeriye bir yuvarlanma kafesi yaptı.

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron: Hayalleri süsleyen otomobil

Araç şu anda “neredeyse üretim aşamasındaki prototip”  Aracın satışa çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor fakat yeterince parası olan hız tutkunlarının bu otomobilden bir tane edinmek isteyeceğine hiç şüphe yok. 

Şimdi sıra diğer üreticilerin bu meydan okumayı kabul edip etmeyeceğini görmeye geldi. Bakalım 500 km/saat hıza ulaşan ilk otomobil hangisi olacak?

Cevabı için en güncel haberleri dijital tekerlekten takip edin!😊
Exit mobile version