Site icon Dijital Tekerlek

SAIC Design yeni R RYZR konseptini tanıttı

SAIC Design, araba ve motorsiklet arasındaki geçiş olarak gördüğü yeni konsepti R RYZR modelini tanıttı.

SAIC Design, motor grubunun sadece EV‘ye özel yeni markası R için yeni bir konsept aracı tanıttı. Adı R RYZR ve resimlerden de anlaşılacağı gibi, bir araba ile motosiklet arasında alışılmadık bir geçiş olarak görülüyor.

SAIC Design R RYZR tasarımı

R RYZR, açık tekerlekli bir yarışçı ve bir spor bisikletinin karışımıdır. Oldukça fütüristik bir tasarıma sahip olan aracın ön tekerlekleri ve hassas direksiyon bileşenleri Formula 1‘den ayrılırken, yukarıya doğru kıvrılan arka kısım, ilave bir dengeleyici kanatçıkla birlikte bir süper motosikletin kuyruğunun yükseltilmiş versiyonu gibi görünüyor.

SAIC Design’a göre R RYZR, sadece üzerine oturmak yerine giydiğiniz bir araç olduğu için “insan ve makinenin nihai sembiyozunu” temsil eder. Çalıştırmadan ve sürmeden önce koltuktaki tırnaklara kilitlenmesi gereken özel olarak tasarlanmış bir ceket ile birlikte gelir.

SAIC Design’ın viraj alma görüntülerine bakıldığında, R RYZR aynı zamanda biraz 1990’lardaki Carver One gibi virajlara da yaslanacak. Süspansiyon ve direksiyon bileşenleri, bir motosiklet sürücüsü gibi şasiyi tepeye doğru yatırabilen menteşeler üzerindedir. Lastikler de bu işlevden yararlanmak için bir bisikletteki gibi kavislidir.

En yeni konseptler gibi, R RYZR, arka kaportaya monte edilen şarj portundan da anlaşılacağı gibi elektrikli bir araç olarak tasarlanmıştır. Ancak SAIC Design, aracın pil takımlarının boyutunu veya elektrik motorunun çıkışını henüz açıklamadı.

SAIC Design, R RYZR’nin insanların değişen yolların farkında olduğunu söylüyor. Salgının ardından toplu taşıma, kişisel araçlar lehine terk edildi ve bu yeni konsept ile birlikte, sokakların fazla kalabalıklaşmasını önlemede yeni bir yol bulunmuş olabilir.

Şirketin Gelişmiş Tasarım Direktörü Carl Gotham şunları söyledi: “R RYZR, kentsel seyahatin geleceğine dair heyecan verici ve içten bir vizyon. Alışılmadık olanı keşfederek, gelecek için yeni ulaşım modlarının, yeni deneyimlerin ve yeni duyguların kilidini açar.”

SAIC Design, MG, Roewe ve Çinli şirketin yeni kurulan, yalnızca elektrikli markası R için Londra merkezli bir tasarım şirketidir.

“E-Legend EL1, B grubundan ilham alan tasarımıyla geldi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version