Site icon Dijital Tekerlek

Rusya’dan Elektrikli Otomobil Atağı

Rusya’dan Elektrikli Otomobil Atağı 2

Tesla’nın global dünyaya aktarmış olduğu elektrikli otomobil sonrası, birçok ülke de yapmış olduğu çalışmalar ile kendi milli otomobillerini üretmeye başladılar. Bu ülkelerden ilk sırada Rusya hükümeti gelmektedir. Yaptıkları açıklamada; Tesla’nın üretmiş olduğu elektrikli otomobile cevap olarak Rusya’nın ilk elektrikli otomobili geliştirdiklerini ve önümüzde ki sene 2020’de tüm dünya da satışa sunulacağını açıkladı. Rusya’nın üretmiş olduğu elektrikli otomobile Zetta adı verileceği açıklandı.

Zetta’nın Satışı Ekonomik Düzeyde

21.yy sonlarına yaklaşırken yeni çağ teknolojilerine ayak uydurma düşüncesi ile geliştirilen elektrikli araçlar artık hemen hemen her ülkede geliştirerek satışa sunulmaya hazırlanılacak. Elektrikli araç kullanımının fazla olmadığı Rusya’nın bile bu tip bir aracı geliştirmesi, yakın zamanda birçok ülke de bu tip araçları göreceğimizin sinyallerini vermektedir. Zetta ile birlikte ilk elektrikli otomobilinin satışını gerçekleştirecek Rusya’nın açıkladığı verilere göre 2020 senesinin ilk çeyreğinde halkıyla buluşturacağını belirtti. İlk araç olması ve aynı zamanda ülke genelinde yaygınlaştırmak istemesi sebebiyle aracın yaklaşık olarak 6 bin 400 Euro olacağını açıkladı.

Rusya hükemeti tarafından araç bilgileri hakkında net bir açıklama yapılmasa da alınan bilgilere göre Zetta’nın hızının maksimum 120 km/s çıkabileceği ve tek şarjla 200 kilometre yol gidebileceği söyleniyor. Tekerleklerine yapılacak sistem ile birlikte küçük bataryaların olacağı bu bataryalarda yaklaşık 10 kWh enerjiye sahip olacağı tahmin ediliyor. Araç hakkında hükümet tarafından açıklanan bilgilerden biri de aracın üretiminin bataryalar hariç yerli olacağı.  Büyük ölçüde yerli olan Zetta’nın ilk etapta 15 bin üretiminin yapılacağı ilerleyen zamanda iyi şekilde pazarlama ile birlikte farklı ülkelerin pazarlarına da girmeyi hedefledikleri belirtildi.

İlgili Haber Dünya Liderlerinin Araçları

Exit mobile version